Εκτύπωση
Κατηγορία: Συνεχιζόμενη εκπαίδευση

Η Ελληνική Εταιρεία Ταξιδιωτικής (Γεωγραφικής) & Τροπικής Ιατρικής διοργανώνει ημερίδα με θέμα "Ταξίδι και Υγεία", στις 3 Δεκεμβρίου 2011, ώρα 9:00-14:45, στο αμφιθέατρο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Η Ταξιδιωτική Ιατρική είναι μια νέα εξειδίκευση που έχει σκοπό την πρόληψη, διαχείριση και έρευνα των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με το ταξίδι.

Οι υπηρεσίες ταξιδιωτικής ιατρικής στη χώρα μας παρέχονται με αποσπασματικό τρόπο, χωρίς να υπάρχουν σαφείς κανόνες και δομές. Οι επαγγελματίες υγείας συχνά αισθάνονται αμηχανία στις ερωτήσεις των ανθρώπων για τα μέτρα προφύλαξης, ταξιδεύοντας σε μέρη μακρινά. Συχνά παραβλέπουν και την δική τους προετοιμασία ταξιδεύοντας είτε για ψυχαγωγία, είτε για να λάβουν μέρος σε κάποιο συνέδριο, είτε σε ανθρωπιστική αποστολή. Η δημόσια υγεία της χώρας αντιμετωπίζει συνεχώς αυξανόμενες προκλήσεις από το μεγάλο ρεύμα των μεταναστών. Νοσήματα που ήταν ξεχασμένα, επανεμφανίζονται ως απειλή για την ασφάλεια των ατόμων, αλλά και για την οικονομική ευημερία της χώρας, αποτελώντας απειλή για τον τουρισμό.

Η ημερίδα αυτή εντάσσεται σε ένα σύνολο εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που έχουν προγραμματιστεί από την Ελληνική Εταιρεία Ταξιδιωτικής (Γεωγραφικής) & Τροπικής Ιατρικής για την προαγωγή των υπηρεσιών ταξιδιωτικής ιατρικής στη χώρα μας. Θα αναπτυχθούν ζητήματα που απασχολούν συχνά τόσο τον επαγγελματία υγείας, όσο και τον ταξιδιώτη.

Κόστος εγγραφής: 15 ευρώ

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της ημερίδας, πατήστε εδώ.