Εκτύπωση
Κατηγορία: Φάρμακα

MSD aplo

Δελτίο Τύπου, 4 Μαρτίου 2014: Θετική γνωμοδότηση έλαβε από τη Συμβουλευτική Επιτροπή Φαρμάκων για Καρδιαγγειακή και Νεφρική Χρήση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ η βοραπαξάρη, το υπό διερεύνηση αντιαιμοπεταλιακό φάρμακο της MSD, γνωστής ως Merck στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

 

Η βοραπαξάρη μελετάται για τη μείωση των αθηροθρομβωτικών επεισοδίων (όπως ισχαιμικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακό επεισόδιο ή θάνατο), όταν προστίθεται στην καθιερωμένη θεραπεία, σε ασθενείς με ιστορικό καρδιακής προσβολής και χωρίς ιστορικό εγκεφαλικού ή παροδικού ισχαιμικού επεισοδίου.

«Τα αποτελέσματα της Συμβουλευτικής Επιτροπής σηματοδοτούν ένα σημαντικό ορόσημο στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε τη βοραπαξάρη διαθέσιμη στους κατάλληλους ασθενείς με ιστορικό καρδιακής προσβολής. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον FDA μόλις ολοκληρώσει την εξέτασή του», δήλωσε ο Δρ Daniel Bloomfield, Αντιπρόεδρος στο Τμήμα Καρδιαγγειακών Νόσων των Merck Research Laboratories.

Ο FDA δεν δεσμεύεται από την γνωμοδότηση της Επιτροπής, αλλά τη λαμβάνει υπόψιν κατά την εξέταση των υπό διερεύνηση φαρμάκων.