Μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου με εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ και την ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο του ΠΦΣ, η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε την εξής Ερώτηση για το θέμα του Ωραρίου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό:

Αθήνα, 3.3.2016

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Θέμα: «Ωράριο Φαρμακείων»

Κύριε Υπουργέ,

οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις στο ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων επηρέασαν τη βιωσιμότητα ορισμένων φαρμακείων καθώς εμφανιστήκαν και στοιχεία αθέμιτου ανταγωνισμού. Το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, οφείλει να περιβάλλεται από ένα ορθολογικό και δίκαιο πλαίσιο κανόνων για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και να μην δημιουργεί στρεβλώσεις στον ανταγωνισμό.

Υπάρχουν προτάσεις και από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο όπου προτείνει την καθιέρωση ενός σύγχρονου ωραρίου, το οποίο να καλύπτει όλες τις περιοχές, μέσα από ένα πυκνό δίκτυο φαρμακείων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη βιωσιμότητα των φαρμακείων. Ως αποτέλεσμα ενός τέτοιου κανονιστικού πλαισίου θα είναι ο πολίτης να βρίσκει κάθε στιγμή 7 μέρες την εβδομάδα τα φάρμακα που έχει ανάγκη.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:

Προτίθεστε να αναθεωρήσετε το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων προς όφελος τόσο των πολιτών όσο και των φαρμακείων;

Η ερωτώσα βουλευτής

Εύη Χριστοφιλοπούλου

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr