1920x530 IDEEAF FARMAKEFTIKI FRONTIDA emboliasmos

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων των Φαρμακοποιών, που διεξήχθη διαδικτυακά, σε ζωντανή μετάδοση (LIVE), λόγω της πανδημίας, ξεκινά ο δεύτερος κύκλος σεμιναρίων για θέματα Φαρμακευτικής Φροντίδας, που διοργανώνουν ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ, σε συνεργασία με τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.

Ο δεύτερος κύκλος διαδικτυακών σεμιναρίων έχει θέμα «Εμβολιασμοί ενηλίκων - Ασφάλεια & Αποτελεσματικότητα Εμβολίων - Αντιμετωπίζοντας την Εμβολιοφοβία στο Φαρμακείο» και εκπαιδευτή τον κ. Διαμαντή Κλημεντίδη, φαρμακοποιό, MSc in Clinical Pharmacy.

photo mygreenlist 1

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας των φαρμακείων του δικτύου Green Pharmacy του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ δημιουργήθηκε η υπηρεσία "my GREEN LIST". Πρόκειται για ένα έντυπο προσφορών διάρκειας 3 μηνών με παροχή εκπτώσεων στον τελικό πελάτη που θα κάνει χρήση της Κάρτας Φροντίδας.

eopyy

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ "Σας ενημερώνουμε ότι, κατόπιν σχετικών αιτημάτων των ΠΥΥ, η καταληκτική ημερομηνία των υποβολών (eΔΑΠΥ και αποστολή φυσικού αρχείου) όλων των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ Παρόχων Υπηρεσιών Υγείας για το μήνα Αύγουστο 2020, παρατείνεται έως και την 30 η/09/2020, ημέρα Τετάρτη.

efka

Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε στη συνεδρίαση της 17ης Σεπτεμβρίου 2020 το ακόλουθο πρόγραμμα προπληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

pfs elleipseis farmakon

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του ΠΦΣ "Ευρεία σύσκεψη για το μείζον πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, την συμμετοχή του ΕΟΦ, του ΣΦΕΕ,  της ΟΣΦΕ και ανωτέρων στελεχών Φαρμακευτικών Εταιρειών.

avgerinos lesvos

 

Άμεση είναι η κινητοποίηση και η παρουσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Λέσβο που συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που δημιουργήθηκε τις τελευταίες μέρες. Το νησί επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, προκειμένου να δει από κοντά τις ανάγκες που υπάρχουν και να ενημερωθεί σχετικά από τις αρμόδιες αρχές.

fsth logo

Την πρωτιά έχουν η χρήση μάσκας, η άσπρη ποδιά και ο καθαρισμός των χεριών με αντισηπτικό διάλυμα, ενώ ακολουθεί η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας μπροστά από τον πάγκο εξυπηρέτησης του φαρμακείου. Μικρότερη είναι η ανταπόκριση των φαρμακοποιών στη χρήση γαντιών, ενώ πολύ χαμηλό είναι το ποσοστό των πολιτών που εισέρχονταν στα φαρμακεία φορώντας προστατευτική μάσκα, την περίοδο βέβαια που ακόμη δεν ήταν υποχρεωτική η χρήση της.

valtas 2020

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για την υπό ψήφιση ΠΝΠ της 10.08.2020:

"Η κύρωση από τη Βουλή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 10ης Αυγούστου βρίσκει την Χώρα μας να συνεχίζει τον αγώνα για τον έλεγχο της πανδημίας από το Covid-19.

Ένα αγώνα που ξεκίνησε τον Μάρτιο και στον οποίο οι Έλληνες Φαρμακοποιοί έδωσαν από τη πρώτη στιγμή αποφασιστική παρουσία και συνδρομή.

ees paradosi

Στο λιμάνι της Μυτιλήνης έφτασε σήμερα νωρίς το πρωί το φορτηγό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μεταφέροντας ταχύτατα ανθρωπιστική βοήθεια (περίπου 7 τόνων) για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στο νησί.  Επίσης, ειδικό κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ μετέβη χθες στη Λέσβο και προέβη σε εκτίμηση αναγκών βάσει διεθνών προτύπων και πρωτοκόλλων για το πεδίο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αμέσως, ο Οργανισμός μας (κατόπιν συνεννοήσεως με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας) συγκέντρωσε και συσκεύασε το πρώτο φορτίο στις κεντρικές αποθήκες.

ypoyrgeio ygeias


Όπως αναφέρει δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας "Η Ελληνική Κυβέρνηση ενεργώντας με ταχύτητα, εξασφάλισε την αγορά 200.000 τεμαχίων ταχείας εξέτασης αντιγόνων κορονοϊού (Covid-19 Ag Rapid Test).  Τα ταχέα αντιγόνα, που η Πατρίδα μας είναι μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη που τα προμηθεύεται, θα χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, τόσο στην καθημερινή κλινική πράξη την περίοδο του χειμώνα, όσο και για τη διερεύνηση επιδημιών.

300x300 PSEF
J003734 WebBanner NurofenDurance 300x300px
dettol 300x300
300x300 webinars 2020

Flash not installed.

Flash not installed.

300X300NewPharmaCorner