ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που διοργάνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Σερρών), με οικοδεσπότη τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Καβάλας και με την ενεργή υποστήριξη των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών της περιοχής και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στις 25-26 Ιουνίου 2022, στο LUCY HOTEL στην Καβάλα.

Adonis Georgiadis

Την παράταση της ισχύος του μειωμένου ΦΠΑ σε μάσκες, γάντια αντισηπτικά και σε άλλα προϊόντα ατομικής υγιεινής έως το τέλος του 2022, με τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο στη Βουλή, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε τηλεφωνική παρέμβασή του σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1.

EPE

Δύο ισχυρές συστάσεις απεύθυνε ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και καθηγητής Πνευμονολογίας, κ. Στέλιος Λουκίδης, σε συνέντευξη του στο πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 91,6 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Αδαμόπουλο. Ο κ. Λουκίδης, αφενός συστήνει με βάση τα δεδομένα την 4η δόση στους άνω των 60 και αφετέρου προέτρεψε του νεότερους να σκέφτονται και να προστατεύσουν τους μεγαλύτερους, ελέγχοντας ή/και μειώνοντάς επισκέψεις και επαφές, καθώς η ομάδα των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας είναι εκείνη που οδηγεί τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας. Σημείωσε δε ότι σε αυτή την ομάδα το τελευταίο διάστημα ήδη έχουν χορηγηθεί αρκετά αντιϊκά φάρμακα.

aade logo

Όπως αναφέρει δελτίο τύπου της 27ης Ιουνίου "Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων συνεχίζει να απλοποιεί τη διαδικασία στις τροποποιήσεις των συμβολαίων. Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, σε περιπτώσεις επανάληψης ή διόρθωσης συμβολαίου ως προς την περιγραφή των ορίων, του ονόματος ή του αριθμού ακινήτου, εφόσον δεν μεταβάλλεται κανένα άλλο περιγραφικό στοιχείο, η διεύθυνση και οι προσόψεις αυτού, δεν απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ΕΝΦΙΑ".

ees vraveysi

Ο Τομέας Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργανώνει Τελετή Απονομής Βραβείων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι διέπρεψαν στους τρεις Πανελλαδικούς διαγωνισμούς που διοργάνωσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, στις 19:30, στο Περιστύλιο του Ζαππείου  Μεγάρου.

PANELLHNIOSIATRIKOS LOGO HD

Την αναστολή ισχύος από 1η Ιουλίου 2022 και την οριστική κατάργηση του μέτρου της υποχρεωτικής συνταγογράφησης των ανασφάλιστων μόνο από ιατρούς δημόσιων δομών, ζητεί ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

farmakeio grafeio2

Όπως ενημερώνει με το υπ' αριθμόν 2646 / 21 Ιουνίου 2022 έγγραφό του ο ΠΦΣ "Έχει ζητηθεί από τον ΠΦΣ και έχει γίνει ήδη αποδεκτό από τον ΕΟΠΥΥ και το Υπ. Υγείας το αίτημά μας για συνολική ακύρωση εκτέλεσης συνταγής μέχρι και την 2η εργάσιμη μέρα του επόμενου  μήνα. Όπως μας ενημέρωσε η ΗΔΙΚΑ απαιτείται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να  υλοποιηθεί. Όμως μας παρέχεται η δυνατότητα προσωρινά μέχρι τη υλοποίηση των ανωτέρω, να  ακυρώνεται η συνταγή  μέχρι και έξι 24ωρα (144 ώρες)  μετά την εκτέλεση της.

photo 5cnew

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 2679 / 24 Ιουνίου 2022 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, "Σας αποστέλλουμε αναλυτικές οδηγίες για όλους τους τύπους υποβολής λογαριασμών των φαρμακείων που αφορούν:

  1. Περίπτωση έκδοσης τιμολογίων μέσω των μηχανογραφικών προγραμμάτων εκτέλεσης των συνταγών,
  2. Περίπτωση έκδοσης τιμολογίων εκτός των μηχανογραφικών προγραμμάτων εκτέλεσης των συνταγών,
  3. Απουσία προγράμματος και εκτέλεση όλων των συνταγών μέσω ΗΔΙΚΑ.

ees odhgies gia pnigmo

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, με αφορμή ένα ακόμα τραγικό περιστατικό που συνέβη στα Ιωάννινα (26/6) με τον πνιγμό 16χρονου παιδιού στη λίμνη Πηγών Αώου, απευθύνει έκκληση για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των πνιγμών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, ο πνιγμός στη θάλασσα, αποτελεί διεθνώς την πέμπτη συχνότερη αιτία θανάτου από ατύχημα μεταξύ όλων των ηλικιακών ομάδων και τη δεύτερη αιτία θανάτου από ατύχημα για τα παιδιά. Πρέπει να τονιστεί ιδιαιτέρως ότι πολλά από τα θύματα πνιγμού μπορούν να επιβιώσουν και να αναρρώσουν πλήρως με την έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση στα κρίσιμα πρώτα λεπτά που εκτυλίσσεται το περιστατικό.

ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΛΑ 1

Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φαρμάκων Ευρείας Χρήσης (ΕΦΕΧ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως η εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την Αυτοφροντίδα «Με ΦροντίΖΩ ΚΑΛΑ», πραγματοποιείται πλέον με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.  Το Υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά στο σχετικό αίτημα του ΕΦΕΧ αναγνωρίζοντας τη σημασία της εκπαίδευσης των πολιτών σε θέματα ορθών πρακτικών Αυτοφροντίδας και κατόπιν εποικοδομητικής συνάντησης εκπροσώπων του Συνδέσμου με την  Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Μίνα Γκάγκα, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις δράσεις και τους στόχους της εκστρατείας.

Piktocare Banner 300x300
vian
300x300 webinars 2022

Flash not installed.

dynamiki

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr