Τα θετικά αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής του TOB-G στην εκπαίδευση επιστημόνων υγείας

Α.Μαστρογιαννάκης Θ.Ρόζενμπεργκ Π.Μπεχράκης Α.Κοκκέβη Β.Βιβιλάκη

• 4 στους 10 ασθενείς διέκοψαν το κάπνισμα και παρέμειναν «μη καπνιστές» 6 μήνες μετά.

• 'Εγκυες γυναίκες και διαβητικοί είχαν τα υψηλότερα ποσοστά διακοπής καπνίσματος.

• Η πρόσβαση στις Κατευθυντήριες Οδηγίες είναι εύκολη για κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-learning του TOB-G και εντελώς δωρεάν http://tob-g.eu/

• Ειδική έντυπη έκδοση διανέμεται δωρεάν σε επιστήμονες.

Mandra 4

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής θεομηνίας που έπληξε τη Δυτική Αττική (Μάνδρα, Μέγαρα, Νέα Πέραμο), την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, αφήνοντας πίσω της 20 νεκρούς και αγνοούμενους, κινητοποιήθηκε άμεσα προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη στους πληγέντες κατοίκους. Δεκάδες άρτια εκπαιδευμένοι Σαμαρείτες, Διασώστες & Ναυαγοσώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος, δίνουν και πάλι το «παρών», υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, εκεί που απαιτεί η ανθρώπινη ανάγκη.

eopyy 2

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, στις 17 Νοεμβρίου 2017, "σας ενημερώνουμε ότι μέχρι την 15-12-2017 αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ όλα τα προϊόντα της σύμβασης για παροχή Ακουστικών Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικών και Αναπνευστικών Συσκευών /Ειδών που έχουν καταχωρηθεί στο μητρώο και έχουν εγκριθεί ως προς τα δικαιολογητικά τους, ανεξάρτητα από το αν διαθέτουν τη δήλωση 3 τιμών ή τη δήλωση εγχωρίως παραγόμενου / εγχωρίως κυκλοφορούντος, σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ.

Με το υπ' αριθμόν 4051/22.11.2017 έγγραφό του προς τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, την Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φαρμακαποθηκαρίων, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος τους ζητά να συνδράμουν, με οποιονδήποτε τρόπο θεωρούν πρόσφορο, στα προβλήματα των φαρμακοποιών στην Αττική και στα Δωδεκάνησα, όπου συνέβησαν και οι μεγαλύτερες καταστροφές. Αναλυτικά το έγγραφο αναφέρει:

13718654 826652700803216 5278756088867602090 n

Όπως αναφέρει η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ, την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 20147, "Πακέτα με φάρμακα στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής θα αποστείλει σήμερα πρωί-πρωί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Μητρόπολης συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στις ανάγκες των κατοίκων που επλήγησαν από τη θεομηνία πριν μια εβδομάδα.

isathens

Στο υπ' αριθμόν 24222/19.11.2017 έγγραφό του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Σωτήρη Μπερσίμη, με θέμα "Συνταγογράφηση στις πληγείσες περιοχές από την κακοκαιρία", ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ζητά, κατ' εξαίρεση, να εκδοθεί άμεσα εγκύκλιος που θα δίνει τη δυνατότητα νόμιμης χειρόγραφης συνταγογράφησης από τους ιατρούς των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία, μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι υποδομές. Αναλυτικότερα, ο ΙΣΑ αναφέρει:

Βοηθήστε στην ασφαλέστερη χρήση των φαρμάκων, αναφέροντας πιθανολογούμενες ανεπιθύμητες ενέργειες: Ο ΕΟΦ διεξάγει τη δεύτερη ετήσια εκστρατεία φαρμακοεπαγρύπνησης

eof

Από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου 2017, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) διεξάγει εκστρατεία για την προώθηση της αναφοράς των πιθανολογούμενων ανεπιθύμητων ενεργειών (παρενεργειών) από τα φάρμακα. Η εκστρατεία αποτελεί μέρος της δεύτερης ετήσιας εβδομάδας ευαισθητοποίησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με επίκεντρο για το τρέχον έτος τα φάρμακα που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή.

Logo standard

Τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017, ελήφθη η απόφαση για τη μεταφορά της έδρας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ) στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Οι πόλεις που έφτασαν στον τελικό γύρο για τη διεκδίκηση της έδρας μετεγκατάστασης του ΕΜΑ ήταν το Μιλάνο και το Άμστερνταμ. Καθώς όμως συγκέντρωσαν τον ίδιο αριθμό ψήφων (από 13 ψήφους και 1 λευκό/άκυρο), ο νικητής αναδείχθηκε με κλήρωση.

630x280 3o PANTHESSALIKO 2017 web banner 2

Με κεντρικό θέμα «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: η ώρα των φαρμακείων», το 3ο Πανθεσσαλικό Φαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2017, στο Grand Meteora Hotel, στην Καλαμπάκα. Το συνέδριο διοργανώνουν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Θεσσαλίας, με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Τρικάλων και την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, "Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής για την παρακολούθηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την ολοκλήρωση των διαγνωστικών/θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τη δημιουργία μητρώων ασθενών (ΕΠΦΔ/ΠΜΧΠ), από την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017 τα φάρμακα του ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ θα  συνταγογραφούνται  αποκλειστικά μέσω των αντίστοιχων Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων".

300x300 03 PANTHESSALIKO web banner

Flash not installed.

Flash not installed.

databox-banners 300x300

logo banner 300X300pixel