Δρομολογείται σχετική απόφαση του ΕΟΠΥΥ

farmakopoios 4

ΣΕ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ που έσκασε στα χέρια των φαρμακοποιών μετατράπηκαν οι απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις τους έναντι του ΕΟΠΥΥ, για τους ασφαλισμένους του οποίου τηρούν για δεύτερη εβδομάδα παύση στην πίστωση. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Τ.», δρομολογείται απόφαση που περνά αύριο από το συμβούλιο του υπερταμείου, σύμφωνα με την οποία θα γίνονται στο εξής μόνο ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς! (Πηγή: "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ", της Μαρίας Τσιλιμιγκάκη)

Αυτό σημαίνει ότι καταλύεται η συλλογικότητα στις αποφάσεις των φαρμακοποιών και χάνουν τον άσο που έκρυβαν στο... μανίκι της διαπραγμάτευσής τους με την Πολιτεία, καθώς ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα προσωπικής σχέσης με το Ταμείο.

Έγκυρες πληροφορίες του «Ε.Τ.» αναφέρουν ότι η νέα διοίκηση του Ταμείου όπως και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία εποπτεύει τον Οργανισμό, έχουν πάρει απόφαση να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που τους παρέχει ο νέος Κανονισμός Παροχών Υγείας, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η δυνατότητα υπογραφής των ατομικών συμβάσεων. Τέτοιο δυνατότητα είχε στο παρελθόν μόνο το Ι.Κ.Α. αλλά με τη συλλογική σύμβαση που υπογράφηκε επί υπουργίας A Λοβέρδου για τον ΕΟΠΥΥ, αυτό καταλύθηκε και όλοι οι φαρμακοποιοί, ακόμα κι αυτοί που δεν θέλουν να απεργήσουν, δεσμεύονται από τις αποφάσεις του συλλόγου τους. Στο νέο Κανονισμό Παροχών Υγείας προβλέπεται η δυνατότητα υπογραφής ατομικών συμβάσεων. Η σύμβαση που θα αναρτηθεί και θα είναι στη διάθεση όποιου φαρμακοποιού το επιθυμεί. Θα είναι μια «σύμβαση προσχώρησης» την οποία Θα μπορεί να υπογράψει ο κάθε φαρμακοποιός ξεχωριστά στα κατά τόπους καταστήματα του Οργανισμού, θα αμείβεται δε ατομικά, οε προσωπικό του λογαριασμό, ενώ μέχρι τώρα τα χρήματα πηγαίνουν στους κατά τόπους συλλόγους και εκείνοι τα μοιράζουν. Από τη διοίκηση του Οργανισμού μάς δήλωσαν ότι «με δεδομένο πως για τέταρτη φορά μέσα στο 2012 ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος διέκοψε την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ισχυριζόμενος ότι ο Οργανισμός είναι ασυνεπής στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων, παρά την προνομιακή μεταχείριση των φαρμακοποιών σε σχέση με άλλους παρόχους υγείας, ο ΕΟΠΥΥ έχει την υποχρέωση και ευθύνη να προστατεύσει τα 9 εκατ. ασφαλισμένους του».

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr