farmakeio kleisto 533 355
Αύριο, θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία Αττικής και Πειραιά.


Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος


Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2012: Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της δήλωσης του Υπουργού Υγείας ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου δήλωσε:

Λυπάμαι. Φαίνεται ότι ο Υπουργός Υγείας κ. Λυκουρέντζος δεν επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης και την επίλυση του προβλήματος.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αιτία της αναταραχής που υπάρχει, είναι η διαρκής ασυνέπεια του ιδίου και του ΕΟΠΥΥ.

Παραβιάζουν τους νόμους, παραβιάζουν τις δεσμεύσεις τους, τις συμφωνίες τους και προσπαθούν με αυταρχισμό να επιβάλλουν το δίκαιο του ισχυρού.


Απευθυνόμαστε στα 10.000.000 των Ελλήνων Ασφαλισμένων:

Φίλε Ασφαλισμένε

Η όποια ταλαιπωρία σου δεν οφείλεται σε εμάς.
Είμαστε απλήρωτοι από τον ΕΟΠΥΥ για παλαιές οφειλές  του 2011, αλλά και των τελευταίων μηνών του 2012.
Το ήδη υπερχρεωμένο φαρμακείο – θύμα της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης –στραγγαλίζεται καθημερινά.
Οι αντοχές του εξαντλήθηκαν.
Αδυνατεί πλέον να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, ώστε να προμηθευτεί τα φάρμακα που έχεις ανάγκη

Φίλε Ασφαλισμένε

Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες σου και το δικαίωμα σου για περίθαλψη
Αγωνιζόμαστε
Για τα φάρμακα σου
Γ$ια τη χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας
Για την αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ μας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012.


Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά

Την ίδια ώρα, με ομόφωνη απόφαση των Δ.Σ. των οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, αύριο, 11 Δεκεμβρίου, τα φαρμακεία θα παραμείνουν κλειστά, ενώ οι φαρμακοποιοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Tο δελτίο τύπου των δύο συλλόγων αναφέρει:
"Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά με ομόφωνη απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, ανακοινώνουν ότι τα φαρμακεία της Αττικής και του Πειραιά θα είναι αύριο Τρίτη 11-12-2012 κλειστά, διότι οι φαρμακοποιοί κατέρχονται σε προειδοποιητική 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στις πρωτοφανείς δηλώσεις του Υπουργού Υγείας.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτυρόμενοι για τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, θα συγκεντρωθούν αύριο 11.12.2012, στις 11 το πρωί, στο Υπουργείο Υγείας (Αριστοτέλους 17).
Οι ανακοινώσεις του Υπουργού κ. Λυκουρέντζου, δεν αναφέρουν τίποτα για τις καθυστερήσεις των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία που συνεχίζονται με αυξανόμενο ρυθμό. Δεν αναφέρουν τίποτα για το χρονοδιάγραμμα που ο ίδιος υπέγραψε, αλλά δεν έχει ακόμη υλοποιήσει μη σεβόμενος τις δημόσιες δεσμεύσεις του, ως εκπρόσωπος της πολιτείας.

Αντιθέτως, κάνοντας το «μαύρο-άσπρο» απειλεί τους φαρμακοποιούς με πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου μας, χωρίς να λέει ότι αυτή είναι η βούληση μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων που θέλουν να αλώσουν την φαρμακευτική αγορά, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Είναι λαλίστατος για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με τα φαρμακεία, λές και αυτό φταίει για την κατάντια που έχουν οδηγήσει την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
Οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν πρόκειται να μας πτοήσουν.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας για την οικονομική επιβίωση των φαρμακείων μας. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον αγώνα ολόκληρου του Ελληνικού Λαού να αντισταθεί και να αποκρούσει τα μνημονιακά μέτρα που οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση την Χώρα."

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής θα πραγματοποιήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα "Εξελίξεις και κινητοποιήσεις για τα θέματα του κλάδου μας", την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 17:20, στο ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΤΑΛ.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS