venizelos2k11

O Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος είχε χθες συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, επικεφαλής κλιμακίου συνεργατών του.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε, από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Δ. Κρεμαστινός, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Λ. Γρηγοράκος, ο εισηγητής της Κ.Ο για θέματα υπουργείου Υγείας Σ. Κεδίκογλου και ο Γ. Κουτρουμάνης.

Δήλωση Προέδρου ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου μετά το πέρας της σύσκεψης

Ο Υπουργός Υγείας ο κ. Λυκουρέντζος και οι συνεργάτες του μας επισκέφτηκαν σήμερα προκειμένου να μας ενημερώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας, για τα μεγάλα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν.
Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σε βάθος για την κατάσταση στον ΕΟΠΥΥ, που ενδιαφέρει κάθε Έλληνα, για το φάρμακο, για την κατάσταση στα νοσοκομεία και γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και για όλο το πλέγμα των οργανισμών του Υπουργείου Υγείας.
Αντιλαμβανόμαστε ότι αγωνία κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα είναι να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σε πρωτοβάθμιο και σε νοσοκομειακό επίπεδο και ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν. Οι δυσκολίες είναι μεγάλες, γιατί έχει τεθεί σε εφαρμογή ένα νέο φιλόδοξο σύστημα το οποίο θα ανακουφίσει τα προβλήματα, εφόσον όλοι βοηθήσουμε να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και σωστά.

Έχουμε εντοπίσει τις εστίες των προβλημάτων και κάνουμε μια κοινή προσπάθεια, η κυβέρνηση, τα κόμματα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, το ΠΑΣΟΚ βοηθάει με προτάσεις και ιδέες για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την εξυπηρέτηση του ασθενούς. Γιατί ξέρουμε ότι το επίπεδο δεν είναι αυτό που πρέπει να είναι μέχρι στιγμής, αλλά μπορούμε να το φτάσουμε. Κι επίσης ξέρουμε ότι το κόστος αυξάνει για τον πολίτη και αυτό δεν το θέλουμε σε περίοδο κρίσης.
Άρα το μήνυμά μας είναι πάρα πολύ καθαρό. Ο στόχος είναι σαφής, η συστράτευση απόλυτη και η ταχύτητα με την οποία θα κινηθούμε –αυτό θέλουμε και από την κυβέρνηση και ξέρουμε ότι θα κάνει ο Υπουργός ό,τι μπορεί – πρέπει να είναι η μέγιστη δυνατή.


Δήλωση Υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέvτζου

Είχαμε μια ουσιαστική, παραγωγική συνεργασία και ευχαριστώ τον κ. Πρόεδρο για τις πολλές χρήσιμες ιδέες με τις οποίες ενισχύει την κυβερνητική προσπάθεια, ιδιαίτερα στον τομέα της Υγείας. Χρειαζόμαστε όχι μόνο την πολιτική του στήριξη, αλλά και τη στήριξή του μέσω των συνεργατών του για το σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής στα ανοιχτά μέτωπα, τα οποία, όπως ο ίδιος αναφέρθηκε, αντιμετωπίζουμε ως πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Υγείας.
Το αγαθό της Υγείας φιλοδοξούμε να προσφέρουμε με πληρότητα σε κάθε γωνιά της ελληνικής επικράτειας, παρά τις αντιξοότητες τις οποίες σήμερα αντιμετωπίζουμε κάτω από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας.
Στους επόμενους μήνες πρόκειται να υλοποιήσουμε το σχεδιασμό τον οποίο ήδη ετοιμάζουμε, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η χώρα με γνώμονα την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, του επιστημονικού, του νοσηλευτικού, αλλά και του διοικητικού προσωπικού, προς τους οποίους εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την καθημερινή τους προσφορά, κάτω από συνθήκες οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές.
Αναγνωρίζουμε ότι οι αμοιβές τους είναι αμοιβές στο πλαίσιο των δημοσιονομικών προβλημάτων τα οποία αντιμετωπίζει η χώρα, ενώ θα θέλαμε να τιμήσουμε την προσφορά τους και όλοι μαζί να συνταχθούμε σε μια προσπάθεια εργώδη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, για την εξασφάλιση του αγαθού της υγείας σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, αλλά και στους πολίτες υπηκόους τρίτων χωρών, οι οποίοι βρίσκονται στη χώρα μας και έχουν ανάγκη και πάσχουν.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr