giatros

Δελτίο Τύπου, 29.1.2013Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) στηρίζει την απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Η κινητοποίηση των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) αποτελεί κορυφαία εκδήλωση διαμαρτυρίας και αντίθεσης στην πολιτική που εφαρμόζεται στα νοσοκομεία της χώρας. Διακυβεύεται η επιβίωση και η επαγγελματική αξιοπρέπεια των υγειονομικών, αλλά πρωτίστως η επιβίωση ολόκληρου του δημοσιου συστήματος υγείας.

Απαιτούμε, όλοι οι ιατροί, να σταματήσει η στοχοποίηση και η διάλυση του ΕΣΥ και του Εθνικου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Απαιτούμε:
- Να αποσυρθούν τα σφαγιαστικά οργανογράμματα των νοσοκομείων
- Να ενισχυθεί η χρηματοδότηση του δημοσιου συστήματος υγείας
- Να μπει τέλος στις απλήρωτες υπερωρίες και εφημερίες
Καλούμε όλους τους ιατρούς να στηρίξουν με κάθε τρόπο την απεργία αυτή των υγειονομικών του ΕΣΥ, για ένα δημόσιο σύστημα υγείας που θα σέβεται τους λειτουργούς του και την περίθαλψη των ασφαλισμένων.

Όσον αφορά το δελτίο τύπου του ΕΟΠΥΥ για τις δράσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο σύστημα υγείας εκφράζουμε την αντίθεσή μας σε ανώνυμες αναφορές που προκαλούν συκοφάντηση και διασυρμό χωρίς να επιλύουν το πρόβλημα της διαφθοράς όπου υπάρχει. Εχουμε κατ’ επανάληψη τονίσει ότι είμαστε υπέρ της παραδειγματικής τιμωρίας κάθε εμπλεκομενου αλλά όχι στον συλλήβδην διασυρμό όλων των ιατρών.

Ζητάμε για μία ακόμη φορά, να ενημερώνονται άμεσα τα συλλογικά όργανα των ιατρών προκειμένου να έχουμε και γνώση αλλά και να δράσουμε για την απομόνωση αυτών που πράγματι είναι ένοχοι. Η προστασία του κύρους και της αξιοπρέπειας του ιατρού είναι αναγκαία σήμερα, περισσότερο από ποτέ και οι ανώνυμες αυτές αναφορές δημιουργούν σύγχυση, κλονίζουν την εμπιστοσύνη ιατρού - ασθενή και αποσταθεροποιούν το σύστημα περίθαλψης.

Μια συντεταγμένη πολιτεία οφείλει και πρέπει να εφαρμόζει κανόνες και δράσεις και όχι να αρκείται σε επικοινωνιακά τεχνάσματα τα οποία αποπροσανατολίζουν και επιτείνουν την κρίση του συστήματος Υγείας.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr