farmakopoios 4

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στα γραφεία του ΠΦΣ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των προέδρων φαρμακευτικών συλλόγων από όλη τη χώρα με την ηγεσία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Στη σύσκεψη παρέστησαν 43 πρόεδροι και συζητήθηκαν φλέγοντα θέματα που αφορούν στους φαρμακοποιούς.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

- Φορολογικό Νομοσχέδιο (Φορολόγηση Α.Ε. και Φόρος Υπεραξίας στη μεταβίβαση του φαρμακείου)
- Επαγγελματικό Ταμείο
- Εταιρείες Εκμετάλλευσης Φαρμακείων
- Πληρωμές ΕΟΠΥΥ
- Αναλώσιμα Διαβήτη
- Προγράμματα ΕΣΠΑ
- Επιτροπή για την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος "Σε αγωγές προς τον ΕΟΠΥΥ, προχωρούν οι τοπικοί σύλλογοι των φαρμακοποιών, ζητώντας πλέον τόκους υπερημερίας λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού."

Και ενημερώνει ότι:

- Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται μια δόση 50.000.000 ευρώ και ασκούνται πιέσεις για την πλήρη εξόφληση του Οκτωβρίου για να αρχίσουν οι πληρωμές του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου

- Για τα χρέη του 2011 των άλλων ταμείων μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης κινούνται οι διαδικασίες για την επιδότηση του ΕΟΠΥΥ.

- Για το νέο Δελτίο Τιμών η πρόταση του ΠΦΣ είναι τα φάρμακα που αγοράστηκαν με παλιές τιμές να πωλούνται με αυτές μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων και όσα αγοράζονται με νέες να πωλούνται με αυτές.

- Για τις ελλείψεις πρέπει οι συνεταιρισμοί και η ΟΣΦΕ να ασκήσουν πιέσεις ώστε να παραδίδονται μεγαλύτερες ποσότητες.

- Για το ωράριο ο πρόεδρος του ΠΦΣ ζήτησε –κυρίως από τους μεγάλους συλλόγους- να τοποθετηθούν για να υποβληθεί σχετική πρόταση στο Υπουργείο.

- Στα φορολογικά έχει γίνει ήδη παρέμβαση για την διπλή παρακράτηση φόρου, το θέμα της υπεραξίας και τη φορολογική αντιμετώπιση των Ο.Ε.


«Δίνουμε μια καθημερινή μάχη» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου «προκειμένου το ελληνικό φαρμακείο να παραμείνει ζωντανό. Οι φαρμακοποιοί με κάθετη πτώση τζίρου, με πολλά προβλήματα πληρωμών βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Βρίσκονται όμως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διατυπώθηκαν διαφορετικές προτάσεις και προσεγγίσεις των θεμάτων που συζητήθηκαν. Τα παραπάνω θέματα θα αποτελέσουν αντικείμενο συζητήσεων και διεργασιών και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα λόγω της σοβαρότητάς τους.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS