xapia 2

Σε ανακοίνωσή του, στις 22 Αυγούστου 2013, ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των γιατρών για την προώθηση της συνταγογράφησης των ποιοτικών γενοσήμων φαρμάκων, καθώς το μερίδιο των γενοσήμων στη συνταγογράφηση στη χώρα μας παραμένει εξαιρετικά χαμηλό, κάτω από το 20%.

Η ανακοίνωση αναφέρει:
Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θεσμοθετήθηκε και είναι υποχρεωτική για όλους.

Στόχος της θεσμικής αυτής παρέμβασης είναι η αύξηση της συνταγογράφησης των γενοσήμων φαρμάκων σε αντικατάσταση άλλων πολύ ακριβότερων. Δυστυχώς όμως το μερίδιο των γενοσήμων στη συνταγογράφηση παραμένει εξαιρετικά χαμηλό κάτω από το 20%, ενώ ο στόχος και η υποχρέωση της χώρας μας είναι το 60% όπως ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες.
Η αναγκαιότητα της επίτευξης του στόχου αυτού είναι τόσο επείγουσα όσο και επιτακτική.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει να εξασφαλίσει την επάρκεια της ποιοτικής φαρμακευτικής περίθαλψης χωρίς σπατάλη πόρων. Στη προσπάθεια αυτή καλούμε όλους τους γιατρούς να συμμετάσχουν και να βοηθήσουν την επίτευξη του του στόχου μας. Ο διάλογος και η συνεργασία είναι το πλαίσιο της σχέσης που επιδιώκουμε και θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε.
Ο ΕΟΠΥΥ θα αναλάβει πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης όλων των γιατρών για την προώθηση της συνταγογράφησης των ποιοτικών γενοσήμων φαρμάκων. Επιπλέον επεξεργαζόμαστε και πλαίσιο κινήτρων για τους γιατρούς που θα συμβάλλουν ενεργά στη αύξηση της διάθεσης των γενοσήμων.
Σε κάθε περίπτωση ο Οργανισμός θα διαφυλάξει τόσο τη ποιοτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του, όσο και τη διαφανή και αποδοτική χρήση των πόρων του.

OSFE 2024 300x300
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr