xapia 1

Μονοπωλούν τα δημοσιεύματα στον τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με τη χορήγηση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από καταστήματα λιανικής πώλησης και σούπερ – μάρκετ.

Όπως αναφέρει μάλιστα, το ρεπορτάζ του Δημήτρη Καραγιώργου στο iatronet.gr, "Μετά τη συνάντησή του με την τρόικα, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε ότι θα επιτραπεί η χορήγηση βιταμινών και συμπληρωμάτων διατροφής από καταστήματα λιανικής πώλησης και σούπερ – μάρκετ.

Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι ζήτησε από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) να του παραδώσει την ερχόμενη εβδομάδα κατάλογο με όσα προϊόντα δεν θεωρούνται φάρμακα, συνταγογραφούμενα και μη.

Σύμφωνα με τον υπουργό, μόνον αυτά θα μπορούν να διατίθενται από τα σούπερ μάρκετ."

Με τίτλο "Στα super market οι βιταμίνες", το vima.gr αναφέρει "Από τα super market θα πωλούνται, από τις αρχές του 2014, βιταμίνες, διατροφικά συμπληρώματα και άλλα μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα. Ο κ. Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι δεν θα διατίθεται από χώρους εκτός φαρμακείου ό,τι θεωρείται φάρμακο, ακόμη κι αν δεν απαιτείται ιατρική συνταγή για τη χορήγησή του. Ο διαχωρισμός αυτός θα γίνει από τους αρμοδίους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ)".

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr