19-11-2013 kystiki inosi

Δελτίο Τύπου, 19.11.2013: Ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, απηύθυνε χαιρετισμό σε ημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου «Ελληνική Εταιρία για την Ινώδη Κυστική Νόσο» (Ε.Ε.Ι.Κ) στα πλαίσια της στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κυστικής Ίνωσης (18-24 Νοεμβρίου 2013). Κατά τη διάρκειά του ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων ανέφερε:


«Είμαι εδώ σήμερα διότι καθήκον του Υπουργού Υγείας είναι να προσπαθεί να βρει λύση και στο τελευταίο πρόβλημα. Έχουμε συναντηθεί με εκπροσώπους του Συλλόγου και έχουμε ήδη προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων που προλάβαμε.
Πρώτον, ενισχύσαμε με προσωπικό τη μονάδα στο Σισμανόγλειο, μετά από σχετικό αίτημα. Δεύτερον, δώσαμε τη λύση στο φάρμακο που χρειάζεται για την κυστική ίνωση και -καλώς εχόντων των πραγμάτων- αυτή τη βδομάδα πρόκειται να μπει στη θετική λίστα. Από το ΚΕΣΥ επίσης πέρασε η σχετική αναγνώριση, που θα εγκριθεί από μένα τις επόμενες ημέρες.
Κατά συνέπεια προσπαθούμε να συμπαρασταθούμε στο μέτρο του εφικτού σε μια ομάδα ανθρώπων που έχουν πραγματικό πρόβλημα. Συμφωνώ ότι το κομμάτι της πρόληψης είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να δούμε πως θα συμβάλλουμε σε αυτό. Άλλωστε η διαδικασία του ΚΕΣΥ για αυτό ακριβώς γίνεται.
Θαυμάζω αυτά τα παιδιά που ήρθαν στο γραφείο μου. Διαπίστωσα και το μέγεθος του αγώνα που διεξάγουν και την υπευθυνότητα με την οποία οι οικογένειες αντιμετωπίζουν την ασθένεια. Το Κράτος και το Υπουργείο Υγείας δε θα τους αφήσει μόνους».
PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr