pagkritio 2

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 11ου Παγκρήτιου Φαρμακευτικού Συνεδρίου, στο οποίο συμμετείχαν 460 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, και πραγματοποιήθηκε στα Χανιά από τις 15 έως τις 17 Νοεμβρίου 2013. Το συνέδριο διοργάνωσε το Συντονιστικό Όργανο των Φαρμακευτικών Συλλόγων Κρήτης με την ευθύνη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Χανίων. Τελούσε δε υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Τα συμπεράσματα του συνεδρίου, όπως προέκυψαν από τις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των εργασιών του και διατυπώθηκαν από τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της Κρήτης, συνοψίζονται στα παρακάτω:


pagkritio

Η συρρίκνωση του κύκλου εργασιών, των ποσοστών κέρδους, της ύλης των φαρμακείων και τα παρατεταμένα ωράρια λειτουργίας, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των λειτουργούντων φαρμακείων.

Αυτό πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην θιγεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία οικονομικά υγειών μονάδων που θα μπορούν να παρέχουν πληρέστερες και καλύτερες υπηρεσίες στον πολίτη.

Η έλλειψη ολοκληρωμένων προτάσεων από την μεριά της ηγεσίας του κλάδου επιβάλλει την άμεση ενεργοποίηση του συνόλου των φαρμακοποιών στην κατεύθυνση των συνεργιών-συνεργασιών. Απαραίτητη προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η ύπαρξη νομικού πλαισίου που θα διευκολύνει και θα άρει τα αντικίνητρα για τις συνενώσεις φαρμακείων.

Το μοντέλο που προτείνουμε για να αποτελέσει βάση αυτής της πρότασης του κλάδου είναι η δυνατότητα δημιουργίας συνεταιρισμών φαρμακείων σε επίπεδο Δήμου.

Πρέπει να βλέπουμε το μέλλον των φαρμακείων συνδεδεμένο με τους προμηθευτικούς συνεταιρισμούς και με την δημιουργία δικτύων συνεργασίας στη λιανική, ώστε να μπορέσει το φαρμακείο να παίζει τον πολύτιμο ρόλο του στην πρωτοβάθμια περίθαλψη για τον Έλληνα πολίτη και να μην μετατραπεί σε ένα τμήμα μιας απρόσωπης εμπορικής αλυσίδας.

Μεγάλος χορηγός τους συνεδρίου ήταν η εταιρεία Frezyderm.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΚΥΔΩΝ και Pharmacorner

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr