syntagografisi

Από σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, οι ιατροί του ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις προσωπικού από τον Οργανισμό.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Εμείς είμαστε πάντοτε ανοιχτοί σε διάλογο. Πιστεύω ότι έχουν σπεύσει οι γιατροί να κάνουν μια απεργιακή κινητοποίηση, ενώ ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το σχέδιο. Έχω πει ότι μόλις μου δοθεί το σχέδιο, θα καλέσω τους γιατρούς να κάνουμε διάλογο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο. Καλό είναι να επιστρέψουν στην εργασία τους όσο γίνεται πιο γρήγορα».


Στήριξη από τον ΠΙΣ και τον ΙΣΑ

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος δηλώνει πως θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και είναι έτοιμος για πανιατρικές κινητοποιήσεις, προς αποτροπή της πλήρους διάλυσης όλων των Δημοσίων Δομών Υγείας που θα επιτείνουν την ανθρωπιστική κρίση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Επισημαίνει δε "Στηρίζουμε τις απεργίες των ιατρών του ΕΟΠΥΥ και των εργαστηριακών γιατρών."

Παράλληλα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στα πλαίσια του Πανυγειονομικού Μετώπου συμπαραστέκεται και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις του ΣΕΥΠ ΕΟΠΥΥ για να αποτραπεί η κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και για να αποτραπούν οι απολύσεις προσωπικού του ΕΟΠΥΥ. Ακόμη, καλεί τα μέλη του να είναι παρόντες στη Πανελλαδική Συγκέντρωση της Τρίτης 26/11/2013, 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Υγείας.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr