fsa

Σε δελτίο τύπου που απέστειλε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου καταβολής από τους ασφαλισμένους 1 ευρώ ανά συνταγή, διευκρινίζεται ότι "Ο φαρμακοποιός δεν έχει καμία συμμετοχή, ούτε και εισπράττει για λογαριασμό του το 1 Ευρώ, όπως παραπλανητικά αφήνεται να εννοηθεί." Συγκεκριμένα, αναφέρει τα παρακάτω:

 

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει τους Έλληνες πολίτες ότι, η επιβάρυνση τους με 1 Ευρώ ανά συνταγή, όπως εφαρμόζει ο Υπουργός Υγείας ακολουθώντας το μνημονιακό νόμο που ψήφισε η Βουλή το Νοέμβριο του 2012, ουσιαστικά επιβάλλει αύξηση της συμμετοχής τους για τα φάρμακα που προμηθεύονται από τα φαρμακεία.
Ο φαρμακοποιός δεν έχει καμία συμμετοχή, ούτε και εισπράττει για λογαριασμό του το 1 Ευρώ, όπως παραπλανητικά αφήνεται να εννοηθεί. Απλώς με τη διαδικασία αυτή, αυξάνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων ενώ μειώνεται αντίστοιχα η επιβάρυνση του ΕΟΠΥΥ για τα φάρμακα τους.
Η προσπάθεια που καταβάλλεται από τα ΜΜΕ για τη διαστρέβλωση της αλήθειας, ώστε να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, είναι απορριπτέα από το σύνολο της Πολιτείας.
Η συνεχιζόμενη επιβάρυνση των πολιτών για καλυφθούν οι μαύρες τρύπες του ΕΟΠΥΥ και των υπολοίπων κρατικών φορέων, οδηγεί σε πλήρη απαξίωση της περίθαλψης του κόσμου, με ολέθρια αποτελέσματα.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr