THEODOSIADIS

Δύο κρίσιμα ερωτήματα έθεσε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, απαντώντας στην εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» στη Δημόσια Τηλεόραση. Ο κ. Θεοδοσιάδης αναρωτήθηκε γιατί πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο:

 

Μήπως οι πολίτες δυσκολεύονται να βρουν φάρμακα και φαρμακεία; Eπίσης οι τιμές των φαρμάκων ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας. Άρα αν πρέπει να μειωθούν οι τιμές τότε αυτό μπορεί να γίνει με μια απλή Υπουργική Απόφαση. Σε άλλο σημείο βέβαια ο πρόεδρος του ΠΦΣ διευκρίνισε ότι οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι οι χαμηλότερες, γι' αυτό άλλωστε εξάγουμε φάρμακα και σε άλλες χώρες.

Μιλώντας εξάλλου τόνισε πως το φάρμακο είναι ένα εξειδικευμένο προϊόν και δεν μπορεί να εκτίθεται σε προσφορά για να αυξηθεί η κατανάλωσή του. «Η ακούσια προσβολή της υγείας των πολιτών πρέπει να προστατευτεί», ξεκαθάρισε.

Στην τοποθέτηση δημοσιογράφου ότι αυτό διασφαλίζεται με την παρουσία φαρμακοποιού στα σούπερ μάρκετ, ο κ. Θεοδοσιάδης απάντησε πως φαρμακεία υπάρχουν παντού και αναρωτήθηκε γιατί ο πολίτης θα πρέπει να εξυπηρετηθεί από τα καταστήματα λιανικής. Μάλιστα επικαλέσθηκε τη δήλωση του κ. Στουρνάρα στο EUROGROUP όπου ανέφερε το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης που έχει όσα φαρμακεία έχει η Αυστρία!

Για να δείτε το video πατήστε ΕΔΩ.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr