k lourantos

Με επιστολή του προς τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων της χώρας, ο πρόεδρος του ΠΦΣ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, καλεί σε συστράτευση, καθώς, όπως επισημαίνει, "Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, την επιστημοσύνη μας και το φαρμακείο μας ως χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης". Η επιστολή αναφέρει:

Αγαπητοί συνάδελφοι, πρόεδροι των πρωτοβάθμιων φαρμακευτικών Συλλόγων της Χώρας

Η 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ερχόμενης Τετάρτης 10 Ιουνίου αποτελεί μια πρώτη αντίδραση απέναντι σε εγκληματικές Κυβερνητικές προτάσεις που έχουν να κάνουν με την δημόσια υγεία, την επιστημοσύνη μας και την ύπαρξή μας ως λειτουργοί της Δημόσιας υγείας και διαχείρισης του κοινωνικού αγαθού που ονομάζεται φάρμακο.

Ο εμπαιγμός που υφιστάμεθα τα τελευταία πέντε χρόνια με προτάσεις και μέτρα που τελικά επιβαρύνουν τον ασφαλισμένο και οδηγούν στην υπερκερδοφορία μεγάλων καταστημάτων λιανικής δεν λέει να σταματήσει.

Η σημερινή κυβέρνηση με την απελευθέρωση της τιμής των μη αποζημιούμενων φαρμάκων και των καναλιών διανομής τους, όχι μόνο επιβραβεύει τις ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης, αλλά ενισχύει το κέρδος της βιομηχανίας εις βάρος της υγείας του ελληνικού λαού.

Προφανώς «ξέχασε» όχι μόνο τις προεκλογικές δεσμεύσεις της (πράγμα σύνηθες στο πολιτικό στερέωμα) αλλά κυρίως τις θέσεις της όσον αφορά,

  • την προέλευση της περίφημης έκθεσης του ΟΟΣΑ,
  • την ιδιότητα του φαρμάκου ως κοινωνικό αγαθό,
  • την επιστημοσύνη του φαρμακοποιού ως λειτουργό υγείας,
  • τις ατέλειωτες επιβαρύνσεις των ασφαλισμένων από την συνταγογράφηση,
  • τα υπερκέρδη της βιομηχανίας (ελληνικής και ξένης) σε σχέση με την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων αλλά κυρίως ....
  • τις υποσχέσεις για την διασφάλιση της ποιότητας ζωής του έλληνα πολίτη.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη την αλληλοϋποστήριξη και τον σεβασμό όλων μας στο λειτούργημα που επιτελούμε.

Ένα λειτούργημα που σε όλες τις μορφές της ζωής μας (κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής κλπ.) αναδεικνύει την απόλυτη χρησιμότητά μας ως λειτουργοί της δημόσιας υγείας.

Αυτές τις ώρες δεν χρειάζεται να πω τίποτα περισσότερο, ούτε να αναλύσω καταστάσεις και σκέψεις για το μέλλον.

Σας καλώ σε συστράτευση εν ονόματι όλων αυτών που πρεσβεύουμε και δεν έχουν να κάνουν με προσωπικές φιλοδοξίες και ατομικά συμφέροντα.

Οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, την επιστημοσύνη μας και το φαρμακείο μας ως χώρο της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.
Οφείλουμε να βάλλουμε ένα τέλος στην παραπληροφόρηση, στον κανιβαλισμό στον εμπαιγμό και στην ατομική θεώρηση των πραγμάτων.
Οφείλουμε να διεκδικήσουμε όχι μόνο για τον κλάδο, αλλά για την Ελληνική κοινωνία, της οποίας αποτελούμε πολύ σημαντικό κύτταρο, ό,τι μας αφαίρεσαν οι προηγούμενοι και μας υποσχέθηκαν οι τωρινοί...
 
Η νικηφόρα έκβαση του αγώνα μας περνά μέσα από τα χέρια μας...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΦΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr