Όπως αναφέρει το ψήφισμα απεργίας 10.6.2015 του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κιλκίς, "Οι φαρμακοποιοί του Κιλκίς αγωνιζόμαστε συλλογικά και συμμετέχουμε στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015". Και συνεχίζει: 

ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΜΕΘΟΔΕΥΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ (ΜΥΣΥΦΑ) ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ, οι οποίοι λυμαίνονται τα τελευταία χρόνια όλη την ελληνική αγορά.Σκοπός είναι να καρπωθούν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη ακόμη και από τον χώρο της δημόσιας υγείας χωρίς να εξαιρούν και το φάρμακο από αυτόν τους τον στόχο.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΝΑN ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ:

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΧΟΡΗΓΟΥΜΕ υπεύθυνα από τα ιδιωτικά μας φαρμακεία το φάρμακο αποκλειστικά ως επαγγελματίες υγείας ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ,ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από τον χώρο ενός πολυκαταστήματος που πρέπει οπωσδήποτε να πουλήσει, ούτε μέσα από μια σούπερ προσφορά 200 χαπιών για το συνάχι.

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΞΑΝΑ ΣΕ ΕΝΙΑΙΑ,ΧΑΜΗΛΗ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΙΜΗ ώστε να έχουν όλοι-πλούσιοι και φτωχοί-ίσο δικαίωμα πρόσβασης στο φάρμακο. Άλλωστε σύμφωνα με το καταπατημένο σύνταγμά μας, αυτό πρέπει να υπερασπιστεί ένα κράτος και μάλιστα σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης: ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ και στην προστασία αυτής, κάτι το οποίο συμπεριλαμβάνει φυσικά και το φάρμακο.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΜΥΣΥΦΑ που νομοθετήθηκε το 2014 και που θα ισχύει από το 2017.Υπάρχει δημοσιευμένη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας του 2014 με τα εξής αποτελέσματα: σε όποιο κράτος απελευθερώθηκαν οι τιμές αυτές, σημειώθηκε αλματώδης αύξηση τους. Αυτός άλλωστε είναι ο λόγος που τόσο πολύ θέλει, τόσο το καρτέλ των συμφερόντων της αγοράς ,όσο και η βιομηχανία να αλλάξει το πλαίσιο της διάθεσης και του ορισμού της τιμής αυτών των φαρμάκων.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ που στηρίζει την φαρμακευτική περίθαλψη αιμορραγώντας, απέναντι σε ένα ασυνεπές κράτος. Αγωνιζόμαστε για να παραμείνει ανοιχτό και το φαρμακείο που στα πιο απομακρυσμένα μέρη στηρίζει ακόμη στο βαθμό που μπορεί, την υγεία αποκλεισμένων ή υποβαθμισμένων από δομές υγείας περιοχών.

Την επόμενη φορά ,πριν ακούσετε τα ΜΜΕ και τα σχόλια τους για τους αγώνες μας, θυμηθείτε ότι όλα όσα απαιτούμε είναι ζητήματα αξιοπρέπειας και ενσυνείδητης υπεράσπισης της δουλειάς μας, προκύπτουν από νόμους που κατοχυρώνουν εθνικές ρυθμίσεις για την προστασία της δημοσίας υγείας και αφορούν την επιβίωση ενός ακόμη εργαζόμενου που τυχαίνει να σας εξυπηρετεί χωρίς καμία επιπλέον αμοιβή και τα ξημερώματα και τις Κυριακές.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΣΥΦΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: για την επαρκή δημόσια φαρμακευτική δαπάνη ,για την διακοπή της αφαίμαξης των ασφαλισμένων με πλασματικές τιμές αναφοράς,για την επιστροφή του μεριδίου αμοιβής μας που δόθηκε στη βιομηχανία χαριστικά,για την επαναφορά των ρυθμίσεων εκείνων στο ωράριο και την ιδιοκτησία των φαρμακείων ώστε αυτά να λειτουργούν αξιοπρεπώς και δεοντολογικά ως χώροι υγειονομικοί.Είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε σε κάθε νέα πρόκληση και θα υπερασπιστούμε κάθε δίκαιο αίτημα μας.

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS