a tsipras apivita

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του στις εγκαταστάσεις της Apivita. Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ert.gr:

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας για την Apivita, είπε ότι η εταιρεία αποτελεί μια επιχειρηματική προσπάθεια από τις αρκετές, δεν είναι η μόνη στην Ελλάδα, που κατάφερε να μεγαλουργήσει στην ελληνική και διεθνή αγορά με μια διαφορετική φιλοσοφία, όχι μόνο στον τρόπο οργάνωσης παραγωγής αλλά στην ουσία της παραγωγής, γιατί βασικό αξιακό θεμέλιο του παραγωγικού προτύπου της είναι ότι η κερδοφορία δεν μπορεί να είναι ο αυτοσκοπός στην εξυπηρέτηση του οποίου θα θυσιάσουμε τα πάντα.

«Το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας μας είναι η ελληνική φύση, που παρείχε τη δυνατότητα στους παππούδες μας, σε εμάς, αλλά και στο μέλλον στα παιδιά μας, να γεύονται αυτά τα ασύγκριτα σε ποιοτικό επίπεδο προϊόντα, αλλά και να τα αξιοποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό πλαίσιο που θα δώσει δυναμική στην ελληνική οικονομία», σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του από τις εγκαταστάσεις της Apivita.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται σειρά πρωτοβουλιών που εξυπηρετούν την αναγκαιότητα στοχευμένης διαφοροποίησης της παραγωγής υπέρ προϊόντων που το μικροκλίμα της χώρας μας όχι μόνο επιτρέπει, αλλά και επιβάλει. Επισήμανε ακόμη ότι πρόσφατα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης παρουσιάστηκε στρατηγικό σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.

«Επιδίωξή μας είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα παραγωγικό μοντέλο συμβατό με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, που θα πολλαπλασιάζει την προστιθέμενη αξία, θα επικεντρώνει στη βελτίωση της ποιότητας του προϊόντος, μέσα από την έρευνα και την καινοτομία», τόνισε και υπογράμμισε ότι αυτό το παραγωγικό μοντέλο επιπλέον θα έχει συστατικό του στοιχείο τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι οποίοι είναι ο σημαντικότερος κρίκος στην αλυσίδα παραγωγής.

Ο Αλέξης Τσιπρας αναφέρθηκε προσωπικά στους ιδρυτές της εταιρείας, Νίκη και Νίκο Κουτσιανά, οι οποίοι επένδυσαν στην καινοτομία πριν από 38 χρόνια και σήμερα έχουν συνεργασία με την ισπανική Puig. Δεν ξέρω εάν θα γίνει (η Apivita) Μπαρτσελόνα αλλά η συνεργασία με την Puig σηματοδοτεί κάτι, ότι μια ελληνική εταιρεία μπορεί να κάνει πράγματα και σε διεθνές επίπεδο» και πρόσθεσε ότι «ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια παραγωγική βάση σε άλλη νοοτροπία και να πετύχουμε πολλά περισσότερα από το να επουλωσουμε τις πληγές».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι οι εταιρείες που σήμερα αποτελούν φωτεινή εξαίρεση να μετατραπούν σε κανόνα για την επιχειρηματικότητα και την παραγωγή. «Έτσι ώστε η μικρή Ελλάδα να πάψει να είναι μικρή».

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης χαρακτήρισε την Apivita ως εταιρεία πρότυπο για τα ελληνικά δεδομένα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι διαθέτει ένα υποδειγματικό, πρωτοποριακό τμήμα έρευνας και ανάπτυξης και αξιοποιεί τη βιοποικιλότητα και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Ο κ. Φωτάκης, αφού στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική στήριξης των εργαζομένων που ακολουθεί η Apivita, ανέφερε ότι η σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού σηματοδοτεί τη στήριξη στην πραγματική οικονομία.

(Για να παρακολουθήσετε όλη την ομιλία του πρωθυπουργού, επισκεφτείτε το http://primeminister.gr/2017/09/04/16293)

inpharma2
20180613 eskills 300x300

Flash not installed.

Flash not installed.

banner-dynamiki