Πληροφορίες λένε ότι ο ΕΟΠΥΥ διαπίστωσε υπερτιμολογήσεις δραστικών ουσιών, βάσει του καταλόγου χονδρικών τιμών που έχει στα χέρια του.

goudi

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου στο Iatronet "Αλλάζει ο τρόπος αποζημίωσης των γαληνικών σκευασμάτων, αναφέρουν πηγές της αγοράς, καθώς προωθείται και σε αυτά θετική λίστα. Γεγονός που σημαίνει ότι δραστικές ουσίες που είναι εκτός λίστας δεν θα αποζημιώνονται. Έως σήμερα, τα γαληνικά σκευάσματα αποζημιώνονται κανονικά, όπως όλα τα φάρμακα. Όμως, αναφέρουν πηγές, ο έλεγχος από τον ΕΟΠΥΥ στον κατάλογο με τις χονδρικές τιμές των δραστικών ουσιών έδειξε αρκετές περιπτώσεις με υπερτιμολογήσεις σε δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται ευρέως.

Για το θέμα αυτό, και μετά από κάποιες συναντήσεις που έχουν γίνει, πρόκειται να ενημερώσει μέλος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, που θα πραγματοποιηθεί αύριο.

Για το συγκεκριμένο θέμα, επίσης, μεγάλος φαρμακευτικός σύλλογος έστειλε επιστολή στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να ξεκαθαρίσει τη θέση του, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει λάβει απάντηση.

Φήμες που έχουν διαρρεύσει, λένε ότι δρομολογηθεί μία διαφορετική πλατφόρμα για αυτά τα σκευάσματα από τον ΕΟΠΥΥ, στην οποία θα γίνεται εξακρίβωση της σύστασης και της περιεκτικότητας του γαληνικού σκευάσματος.

Λέγοντας γαληνικά σκευάσματα εννοούμε αυτά τα οποία παρασκευάζονται εντός των φαρμακείων και κατά προσέγγιση αντιστοιχούν στο 2%-5% των συνταγών που εκτελούνται. Η τιμή τους ποικίλλει, από 1,5 ευρώ μέχρι και 10 ευρώ, ενώ σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις μπορεί να φθάσει και τα 30 με 40 ευρώ. Η τιμή τους εξαρτάται από τις δραστικές ουσίες που περιλαμβάνονται και πόσο αυτές είναι εξειδικευμένες. Στην πλειονότητά τους, τα γαληνικά σκευάσματα είναι δερματολογικής φύσεως, αλλά μπορεί να είναι και σιρόπια για παιδιά που δεν μπορούν για παράδειγμα να πάρουν χάπια και άρα η δραστική ουσία πρέπει να γίνει σκόνη ή αιώρημα".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr