ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΠΕΦ

Για ακόμα μια χρονιά η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επιβεβαίωσε τη θέση της ως σημαντική εξαγωγική δύναμη στη διεθνή έκθεση CPhI, που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Nοεμβρίου 2019 στη Φρανκφούρτη.

Η έκθεση CPhI αποτελεί τη μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση στο χώρο του φαρμάκου, η οποία πραγματοποιείται εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του παγκόσμιου φαρμακευτικού επιχειρείν, των εταιρειών που αναπτύσσουν φαρμακευτικά προϊόντα, των παραγωγών, των διανομέων, και των μεγάλων πολυεθνικών επιχειρήσεων. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία εκπροσωπήθηκε από 33 περίπτερα* ελληνικών εταιρειών που αναπτύσσουν έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο.

Όπως τονίστηκε από όλους η ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί τον μοναδικό κλάδο χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα με τόσο εκτεταμένη διεθνή παρουσία, γεγονός το οποίο συνεπάγεται και ανάλογη προστιθέμενη αξία  για την χώρα μας.

Ο κ. Θεόδωρος Τρύφων, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι, διότι δεν υπάρχει άλλος κλάδος της χημικής βιομηχανίας που να εκπροσωπείται με 33 περίπτερα στην μεγαλύτερη διεθνή φαρμακευτική έκθεση. Με την παρουσία μας αυτή αναδεικνύουμε τις σημαντικές ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων, κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Πολιτείας για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την κρίση. Είναι ξεκάθαρο ότι η αξιοποίηση της δυναμικής αυτής, προϋποθέτει την άμεση λύση στο πρόβλημα της υπερβολικής επιβάρυνσης των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών που φθάνει στο 70% συνολικά λόγω του τεράστιου clawback, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα και τη βιώσιμη παρουσία μας στη διεθνή αγορά».

*(ADELCO PHARMACEUTICAL & COSMETIC INDUSTRY, ALPLAPHARMA, ANFARM HELLAS S.A., BECRO, BENNETT PHARMACEUTICAL INDUSTRY, CBL, COOPER PHARMACEUTICALS S.A., DEMO S.A., ELPEN Pharmaceutical Co. Inc., FREZYDERM S.A., GALENICA S.A, GAP S.A., GENEPHARM S.A., GEROLYMATOS International S.A., HELP SA, IASIS PHARMA S.a, LABOCHEM SA, LABOSERVE, LAMDA LABORATORIES SA, LAVIPHARM, MASTIHA Art of Nature, MEDICAIR, PAPERPACK S.A., PHARMA-DATA S.A., PHARMATHEN Global BV, PHARMAZAC, PharOS Ltd, QACS LAB, RAFARM S.A, SIMVIS Pharmaceuticals, UNI-PHARMA SA, VIANEX S.A., VIOSER SA)

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr