25 ideeaf

Το 2016 το ΙΔΕΕΑΦ ξεκίνησε τη διαδικασία μοριοδότησης των επιστημονικών εκδηλώσεων για φαρμακοποιούς, σε μια προσπάθεια πιστοποίησης της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και της γνώσης.

Στα χρόνια αυτά, η δραστηριότητα του ΙΔΕΕΑΦ, αλλά και η ανταπόκριση των φαρμακοποιών ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, με αποκορύφωμα την τελευταία διετία κατά την οποία από τους 3.000 φαρμακοποιούς ο αριθμός των εγγεγραμμένων ξεπέρασε τους 10.000, καθώς φιλοξενήθηκαν πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Κορυφαία στιγμή των δύο τελευταίων ετών αποτελεί η χρήση της πλατφόρμας ΙΔΕΕΑΦ για την επίσημη πιστοποίηση της εκπαίδευσης αντιγριπικού εμβολιασμού και χορήγησης αντιτετανικού ορού, ενώ από φέτος φιλοξενεί και την εκπαίδευση για τις αντι-COVID-19 υπηρεσίες των φαρμακείων.

Η πρώτη πιλοτική περίοδος μοριοδότησης έληξε στις 31/12/2020. Στη διάρκεια της πενταετίας 2016-2020, ο στόχος για την μοριοδότηση της επιτυχούς εκπαίδευσης κάθε φαρμακοποιού τέθηκε σε συγκέντρωση κατ΄ ελάχιστον 20 μορίων ανά έτος, με δυνατότητα αναπλήρωσης στο επόμενο έτος και αθροιστικά 100 μορίων.

Σήμερα έχουμε τη χαρά να ολοκληρώνουμε με επιτυχία την πιλοτική περίοδο μοριοδότησης με την συμμετοχή 8.331 φαρμακοποιών και με 1.362 από αυτούς να έχουν καλύψει ή υπερκαλύψει το στόχο των 100 μορίων. Όλοι οι επιτυχόντες συνάδελφοι είναι άξιοι συγχαρητηρίων, τόσο για την επίδοσή τους, όσο και για τη στήριξη ενός θεσμού τόσο σημαντικού για τον κλάδο μας.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια ανήκουν στους 25 συναδέλφους που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αριθμό μορίων και που αξίζει η προσπάθειά τους να γίνει παράδειγμα προς μίμηση (φωτογραφία).

Όλοι, όσοι συγκέντρωσαν 100 μόρια συμμετοχής σε επιστημονικές εκδηλώσεις της περιόδου 2016-2020, θα λάβουν πιστοποίηση μοριοδότησης από το ΙΔΕΕΑΦ και τον ΠΦΣΓια την παραλαβή του Πιστοποιητικού Μοριοδότησης, θα αποσταλεί ηλεκτρονικό μήνυμα στο email με το οποίο έχουν εγγραφεί στο ΙΔΕΕΑΦ, που θα περιέχει ένα προσωπικό σύνδεσμο (link). Πατώντας το link θα τους ζητείται ο Κωδικός ΙΔΕΕΑΦ και μόλις το καταχωρήσουν θα μπορούν να "κατεβάσουν" το πιστοποιητικό τους σε μορφή εκτυπώσιμου αρχείου PDF. Όλοι οι φαρμακοποιοί που είναι εγγεγραμμένοι στο ΙΔΕΕΑΦ μπορούν να ελέγχουν την προσωπική τους επίδοση σε ότι αφορά τη συγκέντρωση μορίων εκπαίδευσης στην «Καρτέλα» τους, στην πλατφόρμα του ΙΔΕΕΑΦ.

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης, εισερχόμαστε από 1-1-2021 στη νέα εκπαιδευτική περίοδο, η οποία θα διαρκέσει τρία έτηΟ ελάχιστος αριθμός μορίων ανά έτος για κάθε φαρμακοποιό θα ανέρχεται σε 30, συνολικά δε για την περίοδο 2021-2023 σε 90 μόρια, με τη δυνατότητα αναπλήρωσης στη διάρκειά της τυχόν απωλειών μεταξύ των ετών.

Το Δ.Σ. και η επιστημονική επιτροπή του ΙΔΕΕΑΦ θα εντείνουν τις προσπάθειές τους, ώστε οι φαρμακοποιοί να μπορούν να ανταποκρίνονται στις νέες ανάγκες σε γνώσεις και ικανότητες, που απαιτούνται σήμερα από τον κλάδο μας. Με αυτήν την υπόσχεση σας καλούμε να συμμετάσχετε στη νέα εκπαιδευτική περίοδο και να αποκομίσετε τα οφέλη της σύγχρονης γνώσης και επιμόρφωσης.

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr