Kikilias

Tη διενέργεια πιλοτικού προγράμματος εμβολιασμού σε πλατείες έξω από ιερούς ναούς, ανακοίνωσε στις 26 Αυγούστου ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στους δημοσιογράφους Γιάννη Καντέλη και Αντώνη Αντζολέτο.

Οι εμβολιασμοί θα γίνονται από Κινητές Ομάδες του Υπουργείου Υγείας και θα ξεκινήσουν από αυτή την Κυριακή στην Κρήτη και έπειτα σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο Υπουργός Υγείας είπε ότι το πρόγραμμα θα επεκταθεί και στους χώρους έξω από τις εκκλησίες με τη συνεργασία των ιερέων και της Ιεράς Συνόδου, υπενθυμίζοντας την έμπρακτη στήριξη που έδωσε στο πρόγραμμα εμβολιασμού ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν τον περασμένο Ιούλιο. 

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας «η οργανωμένη πολιτεία δείχνει κοινωνική αλληλεγγύη και η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, οι επαγγελματικές ομάδες, στηρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια για την προάσπιση του αγαθού της δημόσιας υγείας, την προστασία της ζωής», τονίζοντας ότι τα στοιχεία αποτυπώνουν πως ο εμβολιασμός μειώνει 20 φορές τον κίνδυνο νοσηλείας στους ανθρώπους άνω των 60 ετών.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ιατρών και των υγειονομικών στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσει να εμβολιάζεται» είπε ο Υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας ότι «αυτοί οι οποίοι εμβολιάζονται, που είναι η πλειοψηφία, σιγά- σιγά περνούν σε μια μερική κανονικότητα και μετά θα περάσουν σε μια κανονικότητα». 

Για τους ανεμβολίαστους ο Υπουργός Υγείας ανάφερε ότι «πρέπει οι ελεγκτικοί μηχανισμοί όλων των Υπουργείων να κάνουν σωστά τη δουλειά τους και να μπορέσουν να δώσουν τη δυνατότητα να επιβραβεύονται όλοι αυτοί που είναι επαγγελματίες και τηρούν τα μέτρα και να ελέγχονται αυτοί οι οποίοι δεν τα τηρούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχουν καταλήξει στην αναγκαιότητα της υποχρεωτικότητας. «Είναι θέμα ηθικής τάξης. Στα νοσοκομεία μας, στα Κέντρα Υγείας και στους οίκους ευγηρίας έχουμε καταβεβλημένους συμπολίτες μας με υποκείμενα νοσήματα, ευπαθείς ομάδες, ανοσοκατεσταλμένους. Βλέπω ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων ιατρών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό πάνω από 90%. Δεν οφείλει κάποιος να πει ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν δείξει υπευθυνότητα; Και οι υπόλοιποι συνάδελφοι πιστεύω ότι θα εμβολιαστούν, συνεχίζονται να εμβολιάζονται. Όσοι διαμαρτύρονται είναι ισχνές μειοψηφίες που όλα αυτά τα χρόνια παρατηρώ ότι διαμαρτύρονται για τα αναλώσιμα υλικά, για τις ΜΕΘ, για το πρόγραμμα εμβολιασμού και διαψεύστηκαν. Είναι στην αντίθετη κατεύθυνση με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας που θέλει να προασπιστεί το αγαθό της Δημόσιας Υγείας.  Κάποιοι επιμένουν να φωνασκούν και να ποντάρουν, προκειμένου τα πράγματα να μην πάνε καλά. Θα διαψευστούν και τώρα» επεσήμανε ο κ. Κικίλιας.

Τέλος, ανέφερε ότι σε πείσμα όλων αυτών που πόνταραν στην κατάρρευση το ΕΣΥ, το σύστημα και άντεξε και έμεινε όρθιο. «Προσλάβαμε 10.000 υγειονομικούς, υπερδιπλασιάσαμε τις ΜΕΘ, εξασφαλίσαμε μέσα ατομικής προστασίας, testing παντού, ένα εξαιρετικό εμβολιαστικό πρόγραμμα. Το ΕΣΥ, συνεπικουρούμενο από τον ιδιωτικό τομέα, τα στρατιωτικά νοσοκομεία και ό,τι άλλο χρειαστεί, είναι εδώ, έτοιμο να δώσει ξανά τη μάχη» είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr