4o Panpeloponnissiako

Το 4ο  Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, που διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου 2023, στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, στο Λουτράκι. Στη διοργάνωση συμμετέχουν ενεργά οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, ενώ θα το παρακολουθήσουν φαρμακοποιοί και βοηθοί φαρμακείου από όλη την Ελλάδα, καθώς και φορείς της φαρμακευτικής αγοράς.

Με κεντρικό θέμα «Ο φαρμακοποιός, ένας καθημερινός ήρωας», το Συνέδριο θα επικεντρωθεί στις Υπηρεσίες Υγείας, που αναβαθμίζουν τον ρόλο του σύγχρονου Φαρμακείου και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο και τη Δημόσια Υγεία. Στο πλαίσιο αυτής της προσφοράς, θα πραγματοποιηθεί στρογγυλό τραπέζι με θέμα «Το φαρμακείο, σημείο ευαισθητοποίησης κατά της βίας», αφιερωμένο στη μνήμη της φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, και θα παρουσιαστεί επικαιροποιημένη η εκπαιδευτική δράση-πρωτοβουλία του ΦΣΚ στα σχολεία της Κορινθίας «Το Φάρμακο: ίαμα και δηλητήριο», ακολουθώντας το παράδειγμα του Φ.Σ. Ροδόπης.

Την εναρκτήρια ομιλία στο συνέδριο, με θέμα «Ο Φαρμακοποιός, ένας καθημερινός ήρωας», που αποτελεί μια σύντομη περιήγηση στον χάρτη του συνεδρίου, των ομιλιών, αλλά και της πόλης που το φιλοξενεί, θα πραγματοποιήσει ο κ. Δημήτριος Τσιριμπής, γενικός γραμματέας Φ.Σ. Κορινθίας, ενώ το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ακόμη:

Στρογγυλά τραπέζια

  • «Υπηρεσίες στα κοινοτικά φαρμακεία της Ευρώπης - Παρελθόν, παρόν και μέλλον»

Το στρογγυλό τραπέζι θα συντονίσει ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Βασίλειος Αθ. Διαμαντόπουλος, γενικός διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Πελοποννήσου, ιατρός Δημόσιας Υγείας, διευθυντής ΕΣΥ.Στη συζήτηση συμμετέχουν οι κ.κ. Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του ΠΦΣ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός, πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Α’ αντιπρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Ανδρέας Βίτσος, πρόεδρος Φ.Σ. Ζακύνθου, σύμβουλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην PGEU, Αντώνιος Γεωργακόπουλος, φαρμακοποιός, MSc Μedicinal Chemist, ΕΚΠΑ, και Κωνσταντίνος Λιάρας, Ph.D., αντιπρόεδρος Φ.Σ. Κιλκίς, σύμβουλος ελληνικής αντιπροσωπείας στην PGEU.Παρεμβαίνουν οι κ.κ.: Δημήτρης Καρακώστας, κοινοτικός φαρμακοποιός στην Ελλάδα, Θάνος Μητιούδης, κοινοτικός φαρμακοποιός στη Γερμανία.

  • «Συνεργασίες Φαρμακείων: Με τα εργαλεία του σήμερα και το βλέμμα στο αύριο»

Στη συζήτηση συμμετέχουν οι κ.κ.: Σεραφείμ Ζήκας, πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, Αθανάσιος Γουβάλας, πρόεδρος Φ.Σ. Φθιώτιδας, Ηλίας Δημητρέλλος, νομικός σύμβουλος ΠΦΣ, Κωνσταντίνα Μπουρνάζου, φαρμακοποιός - εκπρόσωπος των συνεργαζόμενων φαρμακείων Ξυλοκάστρου Κορινθίας.Τη συζήτηση θα συντονίσει η κυρία Σοφία Κλοκώνη, πρόεδρος Φ.Σ. Κορινθίας.

  • «Νέες προοπτικές για τη λειτουργία των Φαρμακευτικών Συλλόγων - Ο νέος νόμος»

Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η κυρία Σοφία Κλοκώνη, πρόεδρος Φ.Σ. Κορινθίας, ενώ η ενημέρωση για το θέμα για γίνει από τον πρόεδρο του ΠΦΣ κ. Απόστολο Βαλτά,  τον πρόεδρο του ΙΔΕΕΑΦ κ. Σεραφείμ Ζήκα και τον νομικό σύμβουλο ΠΦΣ κ. Ηλία Δημητρέλλο. Σχολιασμός – ερωτήσεις: Σωτήριος Καμαρινόπουλος, διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου, υγιεινολόγοςΣτη συζήτηση συμμετέχουν οι κ.κ.: Αριστέα Κατσουλάκου, πρόεδρος Φ.Σ. Αργολίδας, Βασιλική Φράγκου, πρόεδρος Φ.Σ. Αρκαδίας, Δημήτριος Αναγνωστόπουλος, πρόεδρος Φ.Σ. Λακωνίας, και Νικόλαος Ματθιόπουλος, πρόεδρος Φ.Σ. Μεσσηνίας.

  • «Ελλείψεις φαρμάκων» κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναπτυχθούν θέματα όπως:
  • «Εγχώρια παραγωγή και ελλείψεις φαρμάκων» από τον κ. Θεόδωρο Τρύφων, πρόεδρο Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, συνδιευθύνοντα σύμβουλο Ομίλου ELPEN
  • «Η κατάσταση σε Ελλάδα και Ευρώπη» από τον κ. Ολύμπιο Παραδημητρίου, πρόεδρο Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος
  • «Πρωτοβουλίες ΠΦΣ προς την κατεύθυνση αντιμετώπισής τους» από τον κ. Εμμανουήλ Κατσαράκη, γενικό γραμματέα ΠΦΣ, πρόεδρο Φ.Σ. Χανίων
  • «Ενεργειακές Κοινότητες Φαρμακοποιών: Ένα συνεταιριστικό εγχείρημα για ολόκληρο τον φαρμακευτικό κλάδο» με τη συμμετοχή των κ.κ. Βασίλη Μπιρλιράκη, προέδρου ΟΣΦΕ, Θανάση Μουχτή, γενικού διευθυντή ΠΕΙΦΑΣΥΝ, και Αργυρού Σπυρίδη, πρόεδρος Ενεργειακών Κοινοτήτων «Απόλλων» και «Ηώς».

Ενότητα «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον χώρο του φαρμακείου»Ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος, όπως:

  • «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών. Με ποια κριτήρια επιλέγουμε αντιβιοτικό; Χαρακτηριστικά παραδείγματα»
  • «Νέο εμβόλιο πρόληψης γρίπης & μείωσης των νοσηλειών»
  • «Η αντιμετώπιση του καθημερινού πόνου. ΜΣΑΦ: Μύθοι και πραγματικότητα»
  • «Φάρμακα φυτικής προέλευσης στη διαχείριση κοινών λοιμώξεων στο Φαρμακείο»
  • «Φαρμακευτική Κάνναβη»
  • «Ο ρόλος του φαρμακοποιού στην ανάδειξη της σπουδαιότητας της συνέργειας των συστατικών (synergistic effect) στα Συμπληρώματα Διατροφής (formulas)»
  • «H&D Corner: Υπηρεσίες ενίσχυσης της συμμόρφωσης και συμβολής στη ρύθμιση για άτομα με παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου»

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Ελληνικής Φαρμακευτικής Εταιρείας και του ΙΔΕΕΑΦ.

Για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου και να κάνετε την εγγραφή σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το www.peloponnisiako.gr

Μεγάλοι Χορηγοί ΒΙΑΝΕΞ - ΒΙΑΝ

Χορηγοί επικοινωνίας

Super TV, hmerisiakorinthou.gr, KorinthosNews, PiperataNews, Ο Κόσμος του Φαρμακείου, AllAboutHealth, DailyPharmaNews, Iatronet, LifeValley, Onmed, Farmakopoioi, PharmaTeam, Pharmacorner

Οργάνωση: Noufio Communication Service

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS