FOT 2581 copy copy

Φαρμακοποιοί, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς, βοηθοί φαρμακοποιών και φοιτητές Φαρμακευτικής έδωσαν το «παρών» στο φαρμακευτικό συνέδριο-έκθεση Hellas PHARM, που διοργάνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, στο Παλαιό Φάληρο, ενώ την άρτια οργάνωσή του είχε αναλάβει για ακόμα μία χρονιά η εταιρεία Noufio Communication Services.

Με κεντρικό μήνυμα «Με την κοινωνία στο επίκεντρο», στόχος του συνεδρίου ήταν, μέσα από ομιλίες που προκάλεσαν προβληματισμό, να δοθεί αφορμή για συζήτηση σχετικά με θέματα της καθημερινότητας και κοινωνικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.Κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης του Hellas PHARM 2024, πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνου Λουράντου με θέμα «Με την κοινωνία στο επίκεντρο», όπου επισήμανε ότι «οι αξίες, που αποτελούσαν τα κύτταρα της εθνικής μας ταυτότητας ξεθωριάζουν. Τα σύμβολά μας, οι θεσμοί μας, η ιστορία μας, η παράδοσή μας, η σημαία, η θρησκεία, η οικογένεια, η παιδεία, απαξιώνονται. Την ίδια στιγμή προελαύνει ο άκρατος φιλελευθερισμός του ατόμου σε βάρος του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων».

Και συμπλήρωσε πως «Θα σταθώ, όπως είναι φυσικό, στην υγειονομική περίθαλψη: Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο και στις υγειονομικές γενικά υπηρεσίες έχει δυσκολέψει. Ο πολίτης είτε δεν έχει να πληρώσει τα αγαθά που υποτίθεται πως η πολιτεία θα του τα παρείχε δωρεάν, είτε δεν μπορεί να τα βρει, όπως συμβαίνει με τα φάρμακα.

Ο Κλειστός προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ δεν επιτρέπει στα συνταγογραφούμενα φάρμακα να έχουν μια βιώσιμη λιανική τιμή και σιγά σιγά ή αντικαθίστανται από άλλα ακριβότερα ή εξαφανίζονται από την Ελληνική αγορά. Απεναντίας τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, που πληρώνει ο Έλληνας πολίτης από την τσέπη του, έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν την τιμή τους, προσθέτοντας νέα βάρη στους πενιχρούς οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Πρέπει να δράσουμε για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Και αυτό πια δεν περνά μέσα μόνο από το πολίτευμα, τους νόμους, την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τα κόμματα, τους θεσμούς. Οι απαντήσεις που ψάχνουμε περνούν μέσα από τις ψυχές μας. Η πατρίδα μας χρειάζεται μια ηθική επανάσταση».

Χαιρετισμό απηύθυναν η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

FOT 2803

Ακολούθησε η εκδήλωση «100 χρόνια ΒΙΑΝΕΞ» με την απονομή τιμητικής διάκρισης στον όμιλο ΒΙΑΝΕΞ για τη συνολική προσφορά του στη φαρμακευτική αγορά και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη δημιουργία του φαρμακείου της οικογένειας Γιαννακόπουλου.Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε από τον πρόεδρο του ΦΣΑ Κωνσταντίνο Λουράντο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναφέροντας συγκινημένος πως «Το ότι βρισκόμαστε σήμερα εδώ και ο Όμιλος ΒΙΑΝΕΞ βραβεύεται για την προσφορά του στη φαρμακευτική  αγορά και στην ελληνική κοινωνία, το χρωστάμε στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ήταν το πρωτοπόρο πνεύμα του και η ευρηματική του σκέψη που τον οδήγησε στην ίδρυση της ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ και αμέσως μετά στην ίδρυση της ΒΙΑΝΕΞ, ως το επιστέγασμα μιας τεράστιας προσπάθειας. Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε από τότε που ήταν παιδί, δίπλα στον πατέρα του, στο φαρμακείο της οδού Πειραιώς. Και επειδή δούλεψε πολύ στον πάγκο του φαρμακείου, ποτέ δεν το ξέχασε, γι’ αυτό η στήριξη στον Έλληνα φαρμακοποιό ήταν και είναι αδιαπραγμάτευτη».

Στο πλαίσιο αυτό, το πλούσιο συνεδριακό πρόγραμμα περιλάμβανε:

- Το στρογγυλό τραπέζι για «Η ελληνική κοινωνία υποφέρει», όπου την εισαγωγική παρέμβαση έκανε ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, πρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Αττικής, ενώ συμμετείχαν οι κ.κ. Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ, και Παναγιώτης Καλόφωνος, Οικονομολόγος - Επιστημονικός Συνεργάτης της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Συντονιστής της ανοιχτής συζήτηση για τις παθογένειες της κοινωνίας, όπως η δημόσια υγεία και η προσβασιμότητα στο φάρμακο, το αίσθημα ισονομίας στην Υγεία και το κόστος ζωής και η καθημερινότητα, ήταν ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Παπαδημητρίου.

- Στρογγυλά τραπέζια για τη «Συμμαχία για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας» και τα «Συμπληρώματα διατροφής: μέσα ενίσχυσης της διατροφής και της υγείας του πολίτη».

- Επίδειξη Α’ Βοηθειών από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για «Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση», στην οποία την εισαγωγική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιος Αυγερινός.

- Εργαστήριο Πρακτικής «Διά χειρός φαρμακοποιού» που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικών Φαρμακοποιών.

- 12 ομιλίες επιστημονικού και επαγγελματικού ενδιαφέροντος

Παράλληλα, οι μεγάλοι χορηγοί του συνεδρίου, ΒΙΑΝ Α.Ε. και ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., και οι άλλες εταιρείες χορηγοί υποδέχτηκαν τους επισκέπτες της έκθεσης στα εντυπωσιακά περίπτερά τους, όπου οι φαρμακοποιοί είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις καινοτομίες τους.

Μεγάλοι Χορηγοί ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. - ΒΙΑΝ Α.Ε.

Χορηγοί Επικοινωνίας

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ, ALL ABOUT HEALTH, DAILYPHARMANEWS.GR, Ε-FARMAKO.GR, HEALTHMAG, HEALTHUPDATE.GR, IATRO.GR, IATRONET, LIFE VALLEY, ONMED.GR,
FARMAKOPOIOI, PHARMATEAM, PHARMACORNER.GR 

Οργάνωση-Γραμματεία: Noufio Communication Services

OSFE 2024 300x300
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS