Δεν μεταφέρονται τελικά μόνο οι κλάδοι Υγείας των περισσότερων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, αλλά και οι περισσότεροι υπάλληλοι καθώς και οι περιουσίες (κινητές και ακίνητες). Τι αλλαγές θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα.
Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας όσο και ο νέος πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος παρουσιάζοντας το σχέδιο διάσωσης και ανασυγκρότησης του φορέα, ήταν σαφείς: δεν είναι δυνατόν ο ΕΟΠΥΥ να ενσωματώνει τους κλάδους υγείας και τις υποχρεώσεις των Ταμείων και να μην ενσωματώνει τόσο τους υπαλλήλους όσο και την περιουσία τους. (Πηγή: iatropedia.gr, της Δήμητρας Ευθυμιάδου)Γι' αυτό και το επόμενο διάστημα οι εργαζόμενοι των περισσότερων Ταμείων μπορεί να αλλάξουν θέση αλλά και χώρο εργασίας.
Μάλιστα όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ: "Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στη διασπορά του προσωπικού". Να σημειωθεί ότι σήμερα 12.000 εργαζόμενοι ανήκουν στον ΕΟΠΥΥ ενώ 1.000 είναι διοικητικοί υπάλληλοι.
Έως το τέλος του χρόνου θα έχει λυθεί και το πρόβλημα στέγασης όλων των υπαλλήλων ώστε να υπάρξει καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, σύμφωνα με τον κ.Παπαγεωργόπουλο.
Εξάλλου όπως επεσήμανε και ο Μάριος Σαλμάς: "Δεν μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να έχει όλες τις υποχρεώσεις των ταμείων και να μην έχει προσωπικό. Πρέπει όλοι να έρθουν εδώ".
Ωστόσο η αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις πολλών υπαλλήλων των ασφαλιστικών ταμείων αλλά και η αξιοποίηση της περιουσίας δεν αποκλείεται να φέρει και αντιδράσεις δεδομένου ότι στο παρελθόν πολλοί είχαν εκφραστεί αρνητικά για την ενοποίηση αυτή.