lourantos

Ο πρόεδρος του ΦΣΑ, κ. Κωνσταντίνος Λουράντος, σε έκτακτη ενημέρωση σχετικά με τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τους τελευταίους νόμους και το τι σημαίνει αυτό για την εκτέλεση των συνταγών, διευκρινίζει ότι "Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τις αλλαγές που έχουν προκύψει, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι η απάντηση του ΕΟΠΥΥ ήταν ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος οδηγιών για όλα όσα έχουν προκύψει. Μέχρι τότε, δεν θα περικοπούν συνταγές που θα έχουν τυχόν παραλείψεις σύμφωνα με τα νέα ΦΕΚ."

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Από διάφορες κατευθύνσεις, περιέρχονται σε γνώση μας νέα δεδομένα που προκύπτουν από τους τελευταίους ψηφισθέντες νόμους, σχετικά με την εκτέλεση συνταγών.

Έχει π.χ. εκδοθεί νέα αρνητική λίστα χωρίς να έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, έχει αλλάξει το πλαφόν για τα αναλώσιμα του σακχαρώδη διαβήτη και άλλων ασθενειών, έχει ορισθεί νέο καθεστώς εκτέλεσης συνταγών για τους αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς κ.λπ.

Όλα αυτά όχι μόνο δεν μας έχουν κοινοποιηθεί αλλά υπάρχουν και πολλές απορίες που προκύπτουν από τα οριζόμενα και δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις.

Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας με τον ΕΟΠΥΥ, σχετικά με τις αλλαγές που έχουν προκύψει, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι η απάντηση του ΕΟΠΥΥ ήταν ότι θα εκδοθεί εγκύκλιος οδηγιών για όλα όσα έχουν προκύψει. Μέχρι τότε, δεν θα περικοπούν συνταγές που θα έχουν τυχόν παραλείψεις σύμφωνα με τα νέα ΦΕΚ.

Είμαστε σε αναμονή των νέων οδηγιών του ΕΟΠΥΥ και θα σας ενημερώνουμε για οτιδήποτε νεώτερο.

Κωνσταντίνος Λουράντος

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS