farmakeio 620x264

Όπως αναφέρει το υπ' αριθμόν 904/12.3.2020 έγγραφο του ΠΦΣ προς τους φαρμακευτικούς συλλόγους, "Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, μετά και την απόφαση του Π.Ο.Υ. να χαρακτηρίσει την εξάπλωση του Κορωνοϊού ως Πανδημία, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους φαρμακοποιούς, στους υπαλλήλους των φαρμακείων μας και στις οικογένειες μας, αλλά και απέναντι στους πολίτες, και ειδικά αυτούς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, θεωρεί υποχρέωσή του να συστήσει τα παρακάτω μέτρα, μέχρι να δοθούν σαφείς οδηγίες από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, στους οποίους έχει ήδη σταλεί σχετική επιστολή και έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία:

  • Τοποθέτηση plexiglas στον χώρο του πάγκου του φαρμακείου (όπως στα γκισέ των τραπεζών)
  • Χρήση μάσκας και γαντιών μιας χρήσης
  • Συχνότατος αερισμός όλου του εσωτερικού χώρου .
  • Αποφυγή συνωστισμού εντός του χώρου του φαρμακείου με την είσοδο μόνο ενός ατόμου για κάθε ασθενή και είσοδος  το πολύ 2-3 πολιτών ταυτόχρονα, διατηρώντας πάντα απόσταση δύο τουλάχιστον βημάτων μεταξύ τους 
  • Απολύμανση σε τακτά χρονικά διαστήματα των χώρων των φαρμακείων (πατώματα, πάγκοι, λοιποί χώροι )
  • Περιορισμός επισκέψεων των αντιπροσώπων των εταιρειών

Επίσης ο ΠΦΣ έχει αποστείλει επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας με την οποία ζητά  να δοθεί η δυνατότητα , σε  όσα φαρμακεία το επιθυμούν,  να εξυπηρετούν από θυρίδα ή μέσω των ρολών  ασφαλείας.

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η χώρα βρίσκεται  σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα φαρμακεία θα  παραμείνουν ανοικτά σε όλη την διάρκεια  και στην κορύφωση της πανδημίας, επιτελώντας το έργο τους απέναντι στην κοινωνία και στους πολίτες. Αυτό απαιτεί από όλους μας υπευθυνότητα και ψυχραιμία. Σας συνιστούμε να προχωρήσετε  άμεση λήψη όλων ή μερικών των μέτρων που σας κοινοποιούμε, αντιλαμβανόμενοι την ιδιαιτερότητα της κάθε περίπτωσης, έτσι ώστε να συμβάλλουμε και εμείς στο έργο της πολιτείας και να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς την πανδημία".

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS