4 6 2013 symmaxoi Ygeias 3s

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013: Την έναρξη της συνεργασίας τους επισημοποίησαν σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το εθελοντικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αθηνών «ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΥΓΕΙΑΣ», μέσα από την υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας που θα αφορά την ιατροκοινωνική φροντίδα ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μας.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Πατούλης, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Προγράμματος «Σύμμαχοι Υγείας» κος Τούντας και ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κος Δήμτσας. Η συνεργασία αφορά προγράμματα εθελοντικής προσφοράς γιατρών, φαρμακοποιών, νοσηλευτριών, οδοντιάτρων, κοινωνικών λειτουργών και λοιπών εθελοντών προς τους άπορους και τους ανασφάλιστους πολίτες της Αθήνας, που είναι εκτεθειμένοι σε πολλαπλές κακουχίες και νοσήματα.

Οι ανωτέρω συμβαλλόμενοι φορείς ξεκινούν τη συνεργασία τους με στόχο την προαγωγή και διατήρηση της Δημόσιας Υγείας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που ζουν παραμελημένες και εμφανίζουν υψηλό επιπολασμό σε λοιμώδη νοσήματα, κακοήθειες και άλλες ασθένειες. Άξονες συνεργασίας αποτελούν τα προγράμματα πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, η ενίσχυση της λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στην παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με εθελοντικά προγράμματα των Συμμάχων Υγείας σε ένα πλαίσιο κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που μοναδικό στόχο έχουν την ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS