eopyy 2

"Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί την ηλεκτρονική αποτύπωση του βιβλιαρίου υγείας του ασφαλισμένου, περιέχει πληροφορίες σχετικά με διαγνώσεις, νοσηλείες, επισκέψεις, παροχές (π.χ. διαβητολογικά υλικά κ.λπ.), ιατρικές πράξεις, αιμοκαθάρσεις και φάρμακα και δεν ταυτίζεται με τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο." Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ενημερωτικό σημείωμα του ΕΟΠΥΥ που ακολουθεί:

 

"Ο ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και την υποστήριξη της ΗΔΙΚΑ και της ΚΜΕΣ, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την ενοποίηση των πολλών, αλλά αποσπασματικών πληροφοριών τις οποίες λαμβάνει από τα λειτουργικά συστήματα διαφόρων συνεργαζόμενων με αυτόν δημόσιων φορέων και Οργανισμών, σε μία ενιαία πλατφόρμα.
Με την νέα εφαρμογή η οποία αναπτύχθηκε με μηδενικό κόστοςγια τον ΕΟΠΥΥ, διαμορφώνεται ένα νέο ασθενοκεντρικό σύστημα το οποίο δύναται να χαρτογραφεί, να διασυνδέει και να αξιοποιεί τα χαρακτηριστικά της ασφαλισμένης περίθαλψης.

Πρόκειται για ένα πληροφοριακό σύστημα ανοικτής αρχιτεκτονικής το οποίο διασυνδέεται με τρίτα συνεργαζόμενα συστήματα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, λειτουργεί σε ασφαλές περιβάλλον, αντίστοιχο με εκείνο του Taxis, και στο οποίο πρόσβαση έχουν με τη χρήση κωδικών πρόσβασης αυστηρά εξουσιοδοτημένα στελέχη του Υπουργείου και του ΕΟΠΥΥ.

Οι συναλλαγές κάθε ασφαλισμένου του ΕΟΠΥΥ με παρόχους, τις οποίες αποζημιώνει ο Οργανισμός, αποτυπώνονται ως πληροφορία στην ενιαία εφαρμογή, σε πραγματικό χρόνο, καταγράφονται στο σύνολό τους και δημιουργούν τον Φάκελο Ασφάλισης Υγείας κάθε ασφαλισμένου.

Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί την ηλεκτρονική αποτύπωση του βιβλιαρίου υγείας του ασφαλισμένου, περιέχει πληροφορίες σχετικά με διαγνώσεις, νοσηλείες, επισκέψεις, παροχές (π.χ. διαβητολογικά υλικά κ.λπ.), ιατρικές πράξεις, αιμοκαθάρσεις και φάρμακα και δεν ταυτίζεται με τον ηλεκτρονικό ιατρικό φάκελο.

Τα οφέλη είναι πολλαπλά για τους ασφαλισμένους και τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αποτυπώνεται ανά ασφαλισμένο η χρήση υπηρεσιών και παροχών υγείας τις οποίες αποζημιώνει ο ΕΟΠΥΥ, δίνεται η δυνατότητα διασταυρούμενων ελέγχων, ιδιαιτέρως σε «ζώνες» που παρουσιάζουν υψηλότερη παραβατικότητα λόγω των κενών του συστήματος, τίθενται οι βάσεις για την έναρξη του Συστήματος Κλινικού Ελέγχου σε πραγματικό χρόνο και της εισαγωγής της Κάρτας Ασφάλισης Υγείας.

Ο Φάκελος Ασφάλισης Υγείας αποτελεί τη βάση στην οποία θα στηριχθεί το Σύστημα Κλινικού Ελέγχου σε πραγματικό χρόνο το οποίο, θα αξιοποιεί στοιχεία από τον Φάκελο, όπως πχ το είδος και τον αριθμό των εξετάσεων, και σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες οδηγίες θα αξιολογείται η αναγκαιότητα των πράξεων. Η λειτουργία του ελέγχου θα διασφαλίσει την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας, περιορίζοντας σημαντικά τις μη αναγκαίες δαπάνες υγείας.

Παράλληλα βάζει τις βάσεις για την Κάρτα Ασφάλισης Υγείας, μέσω της οποίας οι ασφαλισμένοι θα έχουν πρόσβαση σε κάθε πληροφορία η οποία αφορά τις παροχές και τις υπηρεσίες τις οποίες έχουν λάβει και έχει αποζημιώσει ο ΕΟΠΥΥ, ενώ οι ιατροί δεν θα μπορούν να συνταγογραφήσουν εξετάσεις και φαρμακευτικά σκευάσματα χωρίς τη χρήση της Κάρτας αυτής."

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS