Δεν εκτελούσε τις συμβατικές της υποχρεώσεις, αναφέρει η απόφαση. Έκπτωτη, λόγω μη εκτέλεσης των συμβατικών της υποχρεώσεων προς το ΙΚΑ, κηρύχθηκε από τον ΕΟΠΥΥ η εταιρεία Novo MD. (Πηγή: iatronet.gr)

Η σχετική απόφαση ελήφθη έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Προμηθειών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Στην εισήγηση (και στην απόφαση) αναφέρεται ότι κηρύσσεται έκπτωτη, '...λόγω μη εκτέλεσης των συμβατικών της υποχρεώσεων, που απορρέουν από την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και της ανωτέρω εταιρείας για την προμήθεια αντιδραστηρίων και αναλωσίμων υλικών και αναλυτών με μίσθωση για την εκτέλεση ανάλυσης αερίων αρτηριακού αίματος στους ασφαλισμένους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ'.

Καταπίπτει, επίσης, εγγυητική επιστολή της εταιρείας, ύψους 7.876 ευρώ.

Προβλήματα
Η εταιρεία αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα σειρά προβλημάτων, ενώ οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας. Η Novo MD αποτελεί εξέλιξη της BioChem Diagnostics A.E., η οποία δημιουργήθηκε το 1992. Η ανάπτυξή της ήταν γρήγορη και κατόρθωσε να καταλάβει μία από τις πρώτες θέσεις στην ελληνική αγορά. Τον Νοέμβριο του 2007, εντάχθηκε στον όμιλο ALAPIS έκανε συγχώνευση με την Ομικρον Medical και Labomed, δυο εταιρίες που και αυτές στον χώρο τους αξιόλογες και με προοπτικές και μετονομάστηκαν σε Alapis Medical & Diagnostics.

Τον Ιούνιο του 2010 η εταιρεία πουλήθηκε από την ALAPIS και μετονομάστηκε Novo MD. Από τότε, ξεκίνησαν και τα μεγάλα της προβλήματα.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr