Αγαπητή Συναδέλφισσα
Αγαπητέ Συνάδελφε
Η ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ για την ανάδειξη πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων οργάνων πραγματοποιείται σε ένα οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον έντονης κρίσης και ισχυρής αμφισβήτησης με σοβαρές επιπτώσεις στη βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου.
Η ΥΓΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στο στόχαστρο της Τρόικας για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΦΘΗΣΑΝ για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι πρωτόγνωρα και έχουν πλήξει τον κλάδο δραματικά.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ των φαρμακευτικών δαπανών από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ είναι δυσκίνητη και αναποτελεσματική. Η αποπληρωμή των παλαιών χρεών επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ρευστότητα του φαρμακείου.
Αρκετοί συνάδελφοι μας δεν μπορούν να διαχειριστούν οικονομικά το φαρμακείο τους. Οι ληγμένες επιταγές η εξάντληση των stock σε συνδυασμό με την δραματική μείωση του ποσοστού κέρδους καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία μεγάλου αριθμού φαρμακείων της χώρας.
Ευρισκόμενοι σ΄αυτήν την πολύ δύσκολη ιστορική στιγμή για τον κλάδο καλούμαστε να επιλέξουμε τα νέα όργανα διοίκησης για την επόμενη τριετία.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ όλοι μας να επιδείξουμε αυξημένη συνέπεια , εκλέγοντας τις νέες διοικήσεις με κριτήριο τα συμφέροντα του κλάδου.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ θα είναι η τριετία των αλλαγών σε όλους τους τομείς της υγείας.
Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ προσφοράς του κράτους προς τον ασφαλισμένο θα επηρεάσει άμεσα όλους μας.
Η ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗ νοσοκομειακή ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη θα στερήσουν την δυνατότητα περαιτέρω επιβίωσης πολλών επαγγελματιών της υγείας.
Το φαρμακείο και ο φαρμακοποιός του αύριο θα λειτουργεί σε ένα εντελώς διαφορετικό οικονομικό περιβάλλον χωρίς μέλλον και με τεράστιο ανταγωνισμό.
Η εκλογή λοιπόν των νέων οργάνων θα κρίνει εν πολλοίς και τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όλων των συναδέλφων με γνώμονα το κοινό συμφέρον και όχι αυτό των ολίγων και βολεμένων μεγαλο φαρμακοποιών.
ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ είναι η εκλογή συνδικαλιστών που θα στελεχώσουν τα ανώτερα καθοδηγητικά μας όργανα να μην ταυτίζονται με κομματικές και πολιτικές επιδιώξεις που οδηγούν στην μη διεκδίκηση βασικών θέσεων για την επιβίωση του φαρμακείου.
Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ των πρωτοβουλιών της Τρόικας και του ΔΝΤ σε όλα τα θέματα οδηγεί μαθηματικά στο κλείσιμο πολλών φαρμακείων.
ΠΡΕΠΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΜΕ από τώρα το διεκδικητικό πλαίσιο των θέσεων μας καθώς επίσης και των περίφημων κόκκινων γραμμών.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ ότι οι νέες διοικήσεις θα διέπονται από αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο σε ένα ενωμένο δυνατό και μαχητικό Πανελλήνιο με μια ηγεσία ασυμβίβαστη και μαχητική.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ δεν είναι μόνο συντεχνιακός αλλά ευρύτερα κοινωνικός γι΄αυτό οφείλουμε να διασφαλίσουμε μαζί με τα δικά μας αιτήματα και το μέλλον του Έλληνα ασφαλισμένου.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η πορεία φτωχοποίησης και κατάργησης της κοινωνικής ασφάλισης με την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΟΠΥΥ.
Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗΣ ασφαλισμένων δύο ταχυτήτων που θα συνυπάρχουν και θα λειτουργούν βάσει της δυνατότητας αγοράς υπηρεσιών υγείας είναι προοπτική απάνθρωπη και κοινωνικά άδικη.
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ
1. ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΜΑ ΤΗΣ μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης .Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να καταναλώνουμε κάτω από 2 δις ετησίως για φάρμακα ως έθνος. Περαιτέρω μείωση σημαίνει βοήθημα και όχι κοινωνική ασφάλιση.
2. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ και νέα μέτρα μείωσης ποσοστού κέρδους του φαρμακείου μας.
3. ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΕΡΔΟΥΣ αυξάνει την κερδοφορία της φαρμακοβιομηχανίας και οδηγεί σε αφανισμό το ατομικό φαρμακείο.
4. Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΥΛΗΣ από το φαρμακείο σε άλλα κανάλια διανομής επιβαρύνουν περαιτέρω την τσέπη του Έλληνα ασφαλισμένου λειτουργώντας υπερ των οργανωμένων ιδιωτικών συμφερόντων αυξάνοντας τις τιμές των ΜΗΣΥΦΑ.
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ η τιμολογιακή πολιτική των φαρμάκων που ακολουθήθηκε μέχρι και σήμερα. Η FLAT μειώσεις πολλών φαρμακευτικών ουσιών που δεν ακολουθούν την νομοθετική ρύθμιση για την συγκριτική τιμή των τριών χαμηλότερων χωρών της Ευρωζώνης είναι παράνομη και καταχρηστική.
Δημιουργεί φάρμακα πολλών ταχυτήτων συμβάλλοντας στην αύξηση των εξαγωγών δημιουργώντας ελλείψεις σε πολλά βασικά φάρμακα.

ΜΗΣΥΦΑ
Διαφωνούμε κάθετα με την πώληση ΜΗΣΥΦΑ από τα σούπερ μάρκετ και τα πράσινα καταστήματα. Θεωρούμε ότι η κατηγοριοποίηση με την εφαρμογή των έγχρωμων κουπονιών έλυσε μια δια παντός το θέμα χαρακτηρισμού τους ως φάρμακα και ως εκ τούτου πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία.

ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ
Πιστεύουμε ότι ο στόχος της Τρόικας για πώληση γενοσήμων στο ποσοστό 60 % της ελληνικής αγοράς είναι ουτοπική και απαράδεκτη γιατί λειτουργεί με καθαρά οικονομικό κριτήριο και στερεί από τον Έλληνα ασφαλισμένο την δυνατότητα χρήσης πρωτότυπων φαρμάκων.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ των Ελληνικών Εταιριών παραγωγής γενοσήμων στηρίζοντας την Ελληνική καινοτομία και τις ελληνικές επενδύσεις.

REBATE
Ζητάμε την αναπροσαρμογή της κλίμακας προς τα κάτω διαφωνώντας κάθετα με την λογική της φαρμακοβιομηχανίας για επιμερισμό του rebate ανά φορέα(Βιομηχανία-χονδρεμπόριο-φαρμακείο).

ΩΡΑΡΙΟ
Σε μια περίοδο κρίσης όπου η διάθεση χρημάτων για κατανάλωση εκμηδενίζεται όπου ο Έλληνας καταναλωτής και ο ασφαλισμένος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα βασικά του έξοδα η αλλαγή του ωραρίου θα επιβαρύνει οικονομικά την συντριπτική πλειοψηφία των φαρμακοποιών.
Η προοπτική δεν είναι να ανταγωνιζόμαστε μεταξύ μας αυξάνοντας το κόστος λειτουργίας με περαιτέρω έξοδα όπως θα δημιουργήσουν οι περισσότερες ώρες εργασίας (αύξηση υπαλλήλων και λειτουργικών εξόδων, αλλά η πρωτοβουλία δημιουργίας νέων μορφών εργασίας.
Λύση υπάρχει και εφαρμόζεται σε αρκετούς συλλόγους με την αύξηση των εφημερευόντων και διανυκτερευόντων φαρμακείων, και ενδεχομένως σε αστικά κέντρα που παρίσταται ανάγκη με το άνοιγμα των φαρμακείων και το Σάββατο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Η νέα τεχνολογία και ενδεχομένως οι καινούργιες ανάγκες οδηγούν πολλούς συναδέλφους να χρησιμοποιούν το Internet ως μέσο πώλησης πολλών παραφαρμακευτικών προιόντων. Η σοβαρότητα του προβλήματος σε συνδυασμό με την διακίνηση πλαστών φαρμακευτικών προιόντων οδήγησε την PGEU(ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ) στην ψήφιση οδηγίας για την λύση του προβλήματος αυτού.
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ παράλληλα καταστήματα- φαρμακεία (e-shop) .Επιμένουμε να καθοριστεί συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας μέσα από πιστοποίηση σε ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΜΕΝΟΥΜΕ στην ψήφιση Υπουργικής απόφασης εφαρμογής των κανόνων δεοντολογίας και των συνεπειών αυτού σε συναδέλφους που δεν θα τους τηρούν.
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ επιστημονικά και νομοθετικά σημείο πώλησης φαρμάκων και παραφαρμακευτικών προιόντων όπως οι νόμοι του Κράτους ορίζουν.
ΚΑΘΕ ΑΛΛΑΓΗ του τρόπου λειτουργίας θα σημάνει διάλυση και οπισθοδρόμηση σε ότι σωστό δημιουργήσαμε ως σήμερα.

ΤΣΑΥ
Η σημερινή οικονομική κατάσταση οι δυσοίωνες προοπτικές του ταμείου και τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος οδήγησαν το ΤΣΑΥ σε μια προοπτική χωρίς αύριο. Τεράστια ελλείμματα λάθη οικονομικών προγραμματισμών, χαμένα χρήματα, σε επενδύσεις ομόλογων κατάντησαν το ασφαλιστικό ταμείο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις. Θέματα όπως μονοσυνταξιούχοι, ύψος σύνταξης, καθυστερήσεις εξόφλησης υποχρεώσεων συζητήθηκαν στην Διοικούσα Επιτροπή του ΤΣΑΥ χωρίς εως τώρα να δοθεί λύση. Η νέα διοίκηση του ΠΦΣ πρέπει να δώσει απαντήσεις προωθώντας και την δημιουργία του επαγγελματικού ταμείου.

Καλείστε για άλλη μια φορά να επιλέξεις τους ικανότερους των συναδέλφων για το ΔΣ του ΦΣΛ, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του συλλόγου καθώς και αντιπροσώπους για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Ένα Διοικητικό Συμβούλιο που πρέπει να λειτουργεί δημοκρατικά να εκφράζει όλους τους προβληματισμούς και να διαμορφώνει θέσεις με γνώμονα το συμφέρον του κλάδου.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ανοιχτό λειτουργικό αποτελεσματικό μη κομματικοποιημένο με σχεδιασμό για το μέλλον έξω από τη λογική εξυπηρέτησης προσωπικών συμφερόντων και πελατειακών σχέσεων.
ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.
Καλείστε να δώσετε το μήνυμα ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε μακριά από μεσαιωνισμούς και υπόγειες διαδρομές.

Σας καλούμε να αγωνιστείτε μαζί μας για :
• Την ανανέωση του ΠΦΣ στο συνδικαλιστικό λόγο και στα πρόσωπα που θα υλοποιήσουν την νέα πολιτική.
• Να σφυρηλατήσουμε ένα ενωτικό συνδικαλιστικό κίνημα ικανό να αντιμετωπίσει όλα τα καυτά προβλήματα του κλάδου.
• Να αυξήσουμε την αξιοπιστία του φαρμακευτικού επαγγέλματος τονίζοντας την επιστημονική προσφορά του φαρμακοποιού.
• Να αναδείξουμε το φαρμακείο ως κύριο χώρο πρωτοβάθμιας φροντίδας και φαρμακευτικής περίθαλψης.
• Να δημιουργήσουμε ειδική υπηρεσίας Ενημέρωσης του φαρμακείου για νομικές, οικονομικές, επιχειρηματικές πληροφορίες χρήσιμες για την σύγχρονη πορεία του φαρμακείου.
• Να αναβαθμιστεί η λειτουργία των Γενικών Συνελεύσεων και του ΔΣ και να υλοποιούνται περισσότερες συνελεύσεις το χρόνο για την πληρέστερη ενημέρωση των συλλόγων.
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΙΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΙΑΠΚΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΛΟΡΙΔΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr