Η θυγατρική του γερμανικού φαρμακευτικού οίκου που επενδύει στην Ελλάδα

boehringer225

 

Στην 2η θέση των βιομηχανιών φαρμάκου και στην 11η θέση της λίστας της βιομηχανίας της Stat Bank βρέθηκε η φαρμακοβιομηχανία Boehringer Ingelheim Ελλάς. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ετήσιας αξιολόγησης της Stat Bank η εν λόγω επιχείρηση η οποία αποτελεί την μοναδική πολυεθνική επιχείρηση με δική της παραγωγική υποδομή στη χώρα μας, εμφάνισε κύκλο εργασιών της τάξεως των 216 εκατομμυρίων ευρώ ενώ κατόρθωσε να αντιστρέψει τα τελικά οικονομικά της αποτελέσματα. Συγκεκριμένα ενώ το 201 είχε εμφανίσει ζημίες ένα χρόνο μετά – το 2011 – εμφάνισε καθαρά κέρδη της τάξεως των 11 εκατομμυρίων ευρώ. (Πηγή: statbank.gr)


Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές του 2012 η Boehringer Ingelheim Ελλάς A.E. είχε παρουσίασε, στο πλαίσιο της ετήσιας γιορτής της εταιρείας, τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας στο Κορωπί, η οποία θα αυξήσει την εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας στην Ελλάδα κατά 347%.
Η δημιουργία της νέας παραγωγικής μονάδας της Boehringer Ingelheim στο Κορωπί προήλθε μετά από συμφωνία με τη μητρική εταιρεία για τη δημιουργία μιας πρόσθετης γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της Ελλάδας, η οποία θα χρησιμοποιηθεί πρωτίστως για την παραγωγή και εξαγωγή ενός νέου, καινοτόμου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος, που θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η επένδυση είναι ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ και θα οδηγήσει στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών του εργοστασίου από 115 εκατομμύρια το 2011 σε περίπου 400 εκατομμύρια το 2014, καθώς και στην αύξηση των θέσεων εργασίας στο εργοστάσιό κατά 10%, στόχος που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη φιλοσοφία και την ανάγκη για την ενίσχυση των εξαγωγών της ελληνικής οικονομίας.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Ελλάς, κ. Κώστας Οικονόμου είχε σημειώσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ότι «για πρώτη φορά η Boehringer Ingelheim εμπιστεύεται σε εργοστάσιο εκτός Γερμανίας, ΗΠΑ και Ιαπωνίας, την παραγωγή ενός φαρμάκου το οποίο κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην αγορά. Οι πρωτοβουλίες της Boehringer Ingelheim Ελλάς συνοψίζονται στο τρίπτυχο Επένδυση, Ανάπτυξη και Στήριξη. Επενδύουμε για την ανάπτυξη της εταιρείας και στηρίζουμε την Ελλάδα».
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της ελληνικής θυγατρικής του πολυεθνικού γερμανικού ομίλου, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη της εταιρείας τόσο τοπικά όσο και διεθνώς και θα βοηθήσει τη χώρα να επανέλθει στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου.
Να σημειωθεί ότι το εργοστάσιο της Boehringer Ingelheim Ελλάς στο Κορωπί αποτελεί μια καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, η οποία τροφοδοτεί τις αγορές πλέον των 45 χωρών, μεταξύ των οποίων χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αν. Ευρώπης, τις Βαλκανικές χώρες, τις χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής. Η εξαγωγική αυτή δραστηριότητα αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών εξαγωγών της ελληνικής οικονομίας.

PSEF24 300X300 PSEF
300x300 copy copy
300x300 PAGRHTIO
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr