farmakopoios 4

Σε εξόφληση παλαιών χρεών (έως το τέλος του 2011) του ΟΠΑΔ προς τους φαρμακοποιούς, προχωρεί τις επόμενες μέρες η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς, σημειώνοντας ότι τα ποσά που θα αποδοθούν θα υποστούν 'κούρεμα' 3,5%. (Πηγή: iatronet.gr, 10.1.2013)


Σε πρώτη φάση, θα δοθούν 164 εκατομμύρια ευρώ, που αφορούν οφειλόμενα του ΟΠΑΔ, ενώ εκκρεμεί η εξόφληση επιπλέον 130 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία αφορούν οφειλόμενα των λοιπών Ταμείων που συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ.


Ενιαίο

Ο κ. Σαλμάς και ο διευθύνων σύμβουλος της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) κ. Χρήστος Χάλαρης παρουσίασαν την εφαρμογή του νέου συστήματος e- prescription.
Πρόκειται για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων, ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, η οποία θα ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας δήλωσε:

"Προχωρούμε στην αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ. Με την βοήθεια της ΗΔΙΚΑ δημιουργούμε ένα πολύ αξιόπιστο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων και παραπεμπτικών όπου πλέον έχουμε περάσει σε επίπεδα να αναγνωρίζεται από Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι έχουμε ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα συνταγογράφησης στην Ευρώπη".

ΙΣΑ

Το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) εφιστά την προσοχή στην εφαρμογή του νέου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης e - prescription:

"Το σύντομο χρονικό διάστημα της προετοιμασίας του νέου συστήματος μάς δημιουργεί εύλογες επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητά του.

Με δεδομένα, μάλιστα, τα σοβαρά προβλήματα που είχε το e-diagnosis από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής του, τονίζουμε την ανάγκη της σωστής προετοιμασίας του νέου συστήματος πριν ξεκινήσει η λειτουργία του.

Το e-diagnosis το οποίο λειτουργεί για μεγάλο χρονικό διάστημα παρουσιάζει μεγάλα και σοβαρά σφάλματα που έχουν ως συνέπεια την ταλαιπωρία γιατρών και ασθενών.

Για το λόγο αυτό, ο ΙΣΑ προτείνει να υπάρξει μια πρώτη περίοδος πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος, ώστε να καταγραφούν τυχόν προβλήματα και δυσκολίες του συστήματος και στη συνέχεια να δοθεί σε καθολική εφαρμογή η πλατφόρμα του e - prescription".

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr