xapia 2

Κίνητρα στους φαρμακοποιούς προτίθεται να δώσει το Υπουργείο Υγείας, όπως προκύπτει από δηλώσεις του υπουργού κου Αδ. Γεωργιάδη, προκειμένου να επιλέγουν τη χορήγηση γενοσήμων φαρμάκων κατά την εκτέλεση των συνταγών. Στόχος του ΥΥΚΑ είναι να αυξηθούν οι πωλήσεις των γενοσήμων φαρμάκων στο 60%, όταν σήμερα το ποσοστό τους δεν ξεπερνά το 20%.

Μεταξύ των κινήτρων προς τους φαρμακοποιούς αναμένονται να θεσπιστούν:
- Η κατάργηση του rebate για κάθε γενόσημο φάρμακο που πωλούν προς τους ασφαλισμένους
- Η πλήρης κατάργηση του rebate στην περίπτωση που ο τζίρος του φαρμακείου σε γενόσημα αγγίξει το 60%

Επιπλέον, φαίνεται ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην απόφαση να επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι με το σύνολο της διαφοράς τιμής μεταξύ γενοσήμου και πρωτότυπου φαρμάκου, εάν επιλέξουν το δεύτερο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους ολόκληρη τη διαφορά πάνω από την ασφαλιστική τιμή για εκατοντάδες φάρμακα που δεν είναι γενόσημα και είναι ακριβότερα, καθώς η καλυψη του 50% της διαφορας απο τον ΕΟΠΥΥ θα πάψει να ισχύει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει ότι «Έχουμε αποφασίσει να δίνουμε στον κάθε πολίτη και ασφαλισμένο μας καλό φάρμακο, δωρεάν. Αν κάποιος πολίτης θέλει για προσωπικούς του λόγους να επιλέξει να πάρει ένα ακριβότερο φάρμακο, αυτό είναι μια προσωπική του επιλογή. Δεν έχει να κάνει με την υγεία του, έχει να κάνει με την δική του άποψη για τα φάρμακα. Την άποψή του θα πρέπει να την πληρώνει μόνος του.»

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr