giakoymatos 

Την έντονη αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε η στάση του κ. Γεράσιμου Γιακουμάτου στη χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ με την Πηνελόπη Γαβρά και τον Γιάννη Πολίτη. Συγκεκριμένα, ο κ. Γιακουμάτος καταφέρθηκε κατά του κλάδου των φαρμακοποιών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για κλειστό επάγγελμα και ότι ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να έχει σύμβαση με το κάθε φαρμακείο και όχι με τους συλλόγους, ενώ έθιξε και το θέμα του κέρδους των φαρμακείων. Στη συζήτηση συμμετείχε και ο φαρμακοποιός Γιώργος Κουτέπας, ο οποίος και παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φαρμακευτικός κλάδος.

Για να δείτε το σχετικό video, πατήστε εδώ.


Απάντηση Κ. Λουράντου στον Γ. Γιακουμάτο

lourantos

 Ο αλαζόνας και κατ’ επανάληψη γραφικός βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιακουμάτος, στη χθεσινή εκπομπή της ΝΕΤ απέδειξε για ακόμα μια φορά, το λόγο που όλοι τον θεωρούν γλάστρα του κοινοβουλίου.

Είχα δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν, ότι όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες, για αυτό και δεν ήθελα να ασχοληθώ ξανά με τον εν λόγω βουλευτή.

Όμως, η χθεσινοβραδινή εμφάνισή του στη ΝΕΤ και η επίθεσή του στον κλάδο των φαρμακοποιών ξεπερνάει τα όρια της ανωτερότητας και της υπομονής.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, δήλωσε ότι οι γιατροί θα πρέπει να έχουν βαλιτσάκι με φάρμακα για να δίνουν οι ίδιοι τα φάρμακα στους ασθενείς, ότι τα φαρμακεία θα πρέπει να λειτουργούν 24ωρα, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις και ένα σωρό άλλες κουταμάρες, που μόνο εκείνος μπορεί να σκεφτεί.

Για τελευταία φορά, του απαντώ ως εξής: Ας πάψει να ασχολείται με ένα αντικείμενο που παρ’ όλο που το γνωρίζει το χρησιμοποιεί δολίως για να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του, και ας ασχοληθεί με τις υπηρεσίες που «οφείλει» να προσφέρει στους φίλους του, τους Γερμανούς.

Κ. Λουράντος


Κυριάκος Θεοδοσιάδης: «Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Γιακουμάτου»

Theodosiadis 
   
Είναι κρίμα όταν ένας βουλευτής προσπαθεί με λόγια και έργα να επιβεβαιώσει το πόσο δίκιο έχουν όλοι εκείνοι που εκφράζονται με τα χειρότερα λόγια για το πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Γιακουμάτος επί δεκαετίες κρατικοδίαιτος, άλλοτε από το ΙΚΑ και άλλοτε από το Κοινοβούλιο ως κριτής των πάντων, μοιράζει ευθύνες οπουδήποτε.Τις δικές του ευθύνες τις αναζήτησε;

Ο ίδιος ήταν στη διοίκηση του ΙΚΑ, ο ίδιος ήταν στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων και φυσικά ο ίδιος ήταν ως βουλευτής ψηφοφόρος εκατοντάδων νόμων βάσει των οποίων λειτουργεί η κοινωνία.

Τώρα βέβαια προσπαθεί να δείξει ως φταίχτες για τη σημερινή κατάσταση του τόπου όλους τους άλλους, ώστε να μην αναγκασθεί να απολογηθεί ο ίδιος για τις ευθύνες του ως πολιτικού που συμμετείχε ενεργά και από θέσεις ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση της χώρας.

Και κάτι τελευταίο, επειδή θίχτηκαν και οικονομικά ζητήματα... Του θυμίζω ότι οι φαρμακοποιοί συνεισφέρουν στην κοινωνία και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας πολύ περισσότερα από όσα ο κ. Γιακουμάτος, ενώ εισπράττουν από την άσκηση αυτού του επαγγέλματος, πολύ λιγότερα από όσα εισπράττει ο κ. Γιακουμάτος από το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Κυριάκος Θεοδοσιάδης
Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
 

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr