Οι μέρες που διανύουμε είναι ημέρες ανακατατάξεων για τον κλάδο μας καθώς πλησιάζουν οι εκλογές που θα αναδείξουν το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ανακοινώσεις δίνουν και παίρνουν, ερωτήματα, βολές, απαντήσεις, ευθείες και τεθλασμένες γραμμές αποτελούν το επικοινωνιακό τοπίο του κλάδου μέχρι και τις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 14 Ιουνίου στην Αθήνα.

Οι φαρμακοποιοί παρακολουθούν με προσοχή και υπομονή όλα τα τεκταινόμενα, καθώς σε λίγες μέρες θα κριθούν από τους αντιπροσώπους οι παρατάξεις που διεκδικούν τη διοίκηση του ΠΦΣ.

Σκοπός του παρόντος άρθρου είναι να καταδείξει την ανάγκη για σοβαρή εκπροσώπηση του κλάδου και όσο το δυνατόν περισσότερο ενισχυμένη. Ο Πανελλήνιος είναι η δύναμη των φαρμακοποιών, είναι η φωνή και το μεγαλύτερο ανάχωμα απέναντι σε προκλήσεις. Σκοπός είναι επίσης να αφυπνίσει τους αντιπροσώπους - εκλέκτορες και να τους υπενθυμίσει την κρισιμότητα των καιρών και των προκλήσεων, να τους ζητήσει να εκφραστούν υπεύθυνα, έχοντας στο μυαλό τους, τους συναδέλφους που τους έστειλαν στη θέση αυτή.

Τα τελευταία χρόνια η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις όλους τους επαγγελματίες της αγοράς. Καθημερινά γύρω μας βλέπουμε εκατοντάδες επιχειρήσεις να κλείνουν και άλλες να βρίσκονται στο κόκκινο, με χιλιάδες εργαζόμένους να μένουν άνεργοι.

Οι φαρμακοποιοί βρεθήκαμε στο στόχαστρο πολιτικών και συμφερόντων, δώσαμε μάχες μεγάλες και κατορθώσαμε να επιβιώσουμε. Είχαμε απώλειες, πώς ήταν άλλωστε δυνατόν να μείνουμε αλώβητοι σε ένα τέτοιο περιβάλλον, αλλά είμαστε όλοι εδώ και συνεχίζουμε καθημερινά να παλεύουμε με τα προβλήματα. Όλα αυτά με σοβαρότητα, μεθοδικότητα, συντονισμένη εργασία, χωρίς κορώνες και υπερφίαλες συμπεριφορές, προσγειωμένοι και χωρίς να αφήνουμε πέτρα που να μη σηκώσουμε προκειμένου να προστατεύσουμε το φαρμακείο μας.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να προσέξουμε οι αντιπρόσωποι προσερχόμενοι να αναδείξουν τη νέα ηγεσία του κλάδου είναι ένα. Πρέπει όλοι μας να μετρήσουμε και να ζυγίσουμε σοβαρά πρόσωπα και καταστάσεις. Να αφήσουμε στην άκρη παραταξιακές λογικές και να κοιτάξουμε τα πρόσωπα. Πρέπει κριτήριο στην επιλογή μας να είναι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα.

Ο υποψήφιος που θα επιλέξουμε να στηρίξουμε πρέπει να κριθεί από το έργο και την πορεία του, όχι μόνο στην ευρύτερη συνδικαλιστική σκηνή, αλλά και από το έργο που έχει επιδείξει σε τοπικό επίπεδο, στο δικό του φαρμακευτικό σύλλογο. Οι σύλλογοι είναι μια μικρογραφία του Πανελληνίου, και αν κάποιος δεν έχει καταφέρει να προσφέρει σοβαρό έργο σε τοπικό επίπεδο, σίγουρα δε θα μπορέσει να το κάνει σε πανελλήνιο.

Πρέπει λοιπόν να ξεχωρίσουμε και να επιλέξουμε σοφά και με μόνο γνώμονα το συμφέρον του κλάδου, το συμφέρον, την επιβίωση και στη συνέχεια την προκοπή και την αναβάθμιση του Ελληνικού φαρμακείου.

Εύχομαι να μην κούρασα, ήθελα όμως να μοιραστώ τις σκέψεις μου και να βοηθήσω όσο μπορώ.

Ο στόχος όλων μας είναι και πρέπει να είναι η προστασία του επαγγέλματός μας.

Αργύρης Αργυρόπουλος
Μέλος Δ.Σ. του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης
Αντιπρόσωπος στον Π.Φ.Σ.


OSFE 2024 300x300
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS