foteina xamogela

Με το σύνθημα «Παιδιά, δείξτε τα δόντια σας!» και κεντρικό στόχο περισσότερα παιδικά στόματα με υγιή δόντια, οι Γιατροί του Κόσμου παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός, το έργο με τίτλο «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ - Πρωτοβουλία Αντιμετώπισης Πρωτογενών Οδοντιατρικών Αναγκών Παίδων Αθηνών», το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», Άξονας Προτεραιότητας «Εδραίωση της μεταρρύθμισης στον Τομέα Ψυχικής Υγείας», με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Το πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών σε παιδιά της Αθήνας και παρέχει οδοντιατρική εξέταση και φθορίωση σε 7.500 μαθητές, σε 60 Δημοτικά Σχολεία καθώς και οδοντιατρική θεραπεία σε 1.500 περιστατικά παιδιών που έχουν εξεταστεί και δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τον οδοντίατρο. Η προσπάθεια στελεχώνεται από την ενεργοποίηση και το συντονισμό τουλάχιστον 50 εθελοντών οδοντιάτρων οι οποίοι πραγματοποιούν διαγνωστικές επισκέψεις στα σχολεία και θεραπευτικές παρεμβάσεις στο Ανοιχτό Πολυϊατρείο των ΓτΚ και στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων.

Την εκδήλωση για την παρουσίαση της Αδαμαντιάδας άνοιξε με χαιρετισμό του ο τέως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντώνης Δημόπουλος τονίζοντας την αξία αυτής της πρωτοβουλίας για τα παιδιά των σχολείων του Δήμου της Αθήνας.

«Οι εθελοντές της Αδαμαντιάδας, αναλαμβάνουν να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, να περιθάλψουν και να στείλουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς και συμπάθειας. Πιστεύουν ότι το πιο όμορφο πράγμα είναι να βλέπεις ένα παιδικό πρόσωπο που υποφέρει, να χαμογελά», δήλωσε ο εθελοντής Οδοντίατρος των Γιατρών του Κόσμου κ. Χρήστος Ναούμης, αποτυπώνοντας με αυτή του τη θέση τη σημαντική αξία της εθελοντικής ιατρικής προσφοράς.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS