eepeax

Η μεταμόσχευση προσώπου, η αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή, ο επαναπροσδιορισμός φύλου αλλά και το facelifting, είναι μερικά από τις δεκάδες των θεμάτων που θα συζητηθούν στις 24 ενότητες του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής (www.hesprascongress.gr), που θα πραγματοποιηθεί 5-7 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Το Συνέδριο της Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ, που αποτελεί την κορυφαία διοργάνωση της εταιρείας και πραγματοποιείται ανά διετία, αποτελεί μία υψηλοτάτου επιπέδου διεθνή επιστημονική διοργάνωση, καθώς στην μακριά και πυκνή ατζέντα των ανακοινώσεων, διαλέξεων και στρογγυλών τραπεζών, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που αναδεικνύουν την πρωτοπορία της πλαστικής χειρουργικής, σε σύνθετες, εξαιρετικά λεπτές επεμβάσεις που έφεραν επανάσταση στη χειρουργική, όπως είναι η μεταμόσχευση προσώπου και ο επαναπροσδιορισμός του φύλου, αποκαταστάσεις από εκτεταμένα εγκαύματα και βαρείς τραυματισμούς.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, που θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 200 Έλληνες σύνεδροι, μέλη της Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ, αλλά και δώδεκα ξένοι διακεκριμένοι πλαστικοί χειρουργοί, ευρωπαίοι και Αμερικάνοι, ως προσκεκλημένοι ομιλητές.

Στις ιδιαιτερότητες του φετινού συνεδρίου, που τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Επανορθωτικής & Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής, της Διεθνούς Συνομοσπονδίας του κλάδου, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, όπως και του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Ι.Σ.Θ.), αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του Συνεδρίου και πρόεδρος του Ι.Σ.Θ., κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Το 11ο Συνέδριο της Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ, πέραν του καθαρώς επιστημονικού του σκοπού, φιλοδοξεί παράλληλα να ενημερώσει την κοινή γνώμη για θέματα που απασχολούν μεγάλο αριθμό ασθενών, όπως και για πρωτοπόρες επεμβάσεις που έχουν ανοίξει καινούργιους δρόμους για την Πλαστική Χειρουργική δίνοντας ταυτόχρονα νέα προοπτική ζωής σε συνανθρώπους μας με σοβαρότατα προβλήματα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε:

«Αποφασίσθηκε να είναι ανοικτή για παρακολούθηση από το γενικό κοινό η διάλεξη για τη μεταμόσχευση προσώπου, από τον καθηγητή Julian Pribaz, ο οποίος και θα μεταφέρει την εμπειρία της ομάδας της Βοστώνης στο αντικείμενο αυτό που αποτελεί την πλέον πρόσφατη επανάσταση στην Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική».

Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την διάλεξη του καθ. Bryant Toth, με θέμα «Η φωτογραφία στην πλαστική χειρουργική- μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που βλέπουμε;».

Η παραπάνω διάλεξη θίγει ένα από τα φλέγοντα θέματα που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα των πλαστικών χειρουργών, καθώς με τις σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης, οι ενδιαφερόμενοι για μία επανορθωτική ή, συχνότερα, αισθητική επέμβαση, κινδυνεύουν να παρασυρθούν από μία εικονική πραγματικότητα που μπορεί να τους καλλιεργήσει μη ρεαλιστικές προσδοκίες.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινής γνώμης, οι οργανωτές του συνεδρίου καλούν το κοινό να συμμετάσχει σε ιδιαίτερη συνεδρία, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, στις 19:30. Η συγκεκριμένη συνεδρία θα περιλαμβάνει ομιλίες σε θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος από τον πρόεδρο της Εταιρείας κ. Μιχαήλ Ταραμπέ, τον πρόεδρο της Επιστημονικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου και τον πρόεδρο του Συνεδρίου κ. Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, ενώ θα ακολουθήσει διάλογος με το κοινό.

Την ίδια ημέρα, Παρασκευή και πριν αρχίσει η παραπάνω ειδική εκδήλωση, σύνεδροι και επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε δύο παράλληλες εκδηλώσεις, στην παρουσίαση της εταιρείας ΕCOMED, της μόνης ελληνικής εταιρείας κατασκευής μηχανημάτων ιατρικού laser, με έδρα μάλιστα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην έκθεση ζωγραφικής με έργα της Μένης Καρακίτσου, έκθεση που γίνεται για την ενίσχυση φιλανθρωπικού σκοπού.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου

Το 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:

-Σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση νεοπλασιών του δέρματος και των μαλακών μορίων
-Συγγενείς και επίκτητες κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες
-Χειρουργική ογκολογική αποκατάσταση κεφαλής και τραχήλου
-Ρυτιδεκτομή και ανόρθωση προσώπου/τραχήλου (facelift)
-Ρινοπλαστική
-Χειρουργική περιοφθάλμιας χώρας
-Αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή και συγγενείς ανωμαλίες/ δυσμορφίες
-Αισθητική χειρουργική μαστού
-Αποκατάσταση δυσμορφιών και χαλάρωσης δέρματος και μαλακών μορίων σώματος (bodylift)
-Χειρουργική αποκατάσταση μετά από μαζική απώλεια βάρους
-Χειρουργική αποκατάσταση παθήσεων και κακώσεων άκρας χειρός
-Λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση άνω άκρου
-Αποκατάσταση κάτω άκρων
-Σύγχρονες μικροχειρουργικές τεχνικές στην πλαστική χειρουργική
-Σύγχρονες εξελίξεις στη θεραπεία του μελανώματος
-Νεότερα δεδομένα στην αρχική και απώτερη αντιμετώπιση της εγκαυματικής νόσου
-Χειρουργική επαναπροσδιορισμού του φύλου
-Λειτουργική ανατομική και αισθητική χειρουργική έξω γεννητικών οργάνων
-Η χειρουργική αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος
-Laser και ενέσιμα υλικά
-Aναπλαστικές /αναγεννητικές θεραπευτικές μέθοδοι (regenerative medicine)
-Xρήση αυτόλογων ιστών στην πλαστική χειρουργική
-Διαχείριση μετεγχειρητικών επιπλοκών
-Δεοντολογία και διαφήμιση στην πλαστική χειρουργική

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS