DSC04991

Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ όπου εκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις όπου δόθηκε μια σφαιρική εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολυσχιδή θεματικά πεδία.

Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα:

Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε το περιστατικό των κ. Μαζαράκη, Μπαρδούση, Γιαννακόπουλου από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας το περιστατικό που παρουσίασαν οι κ. Βλάχος, Ξυδώνας, Λέτσας από το Β’ Καρδιολογικό Τμήμα, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

Στο πεδίο της Απεικονιστικής Καρδιολογίας επιλέχτηκε το περιστατικό των κυρίων Μπόνου, Τζάνη, Μπαρμπετσέα από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας "Λαϊκό".

Το βραβευθέν περιστατικό από την Επεμβατική Καρδιολογία ήταν εκείνο των κ. Τζέη και Πατσιλινάκου από τις Καρδιολογικές Κλινικές, του "Ερρίκος Ντυνάν" και του "Κωνσταντοπούλειου-Αγία Όλγα".

Πέρα από τις βραβεύσεις των πιο ενδιαφερόντων περιστατικών, η ΠΙΕΔΚΑΡ θα προχωρήσει στην έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση νέων Καρδιολόγων δίνοντας υποτροφίες.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ τίμησε Καρδιολόγους, που με το έργο και την προσωπικότητά τους πρόσφεραν πολλά στην Καρδιολογία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Καλλικάζαρο τιμητική αναφορά στον πρόσφατα εκλιπόντα Ιωάννη Γιαλάφο, ενώ βραβεύτηκαν οι Καρδιολόγοι Θεμιστοκλής Τσακνάκης και Κωνσταντίνος Καρύδης.

Εκτός από το επιστημονικό μέρος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε η ευκαιρία -σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας- σε 150 πολίτες να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννη Καλλικάζαρο και τον πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα ομιλίες ενημέρωσης πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα και το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Την αιγίδα του συνεδρίου είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Tο επόμενο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο διάστημα 28 Απριλίου-1 Μαΐου 2017.


300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS