Ηχηρό μήνυμα για πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση για τον Καρκίνο του Μαστού μεταδόθηκε μέσα από τη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του 13ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Μαστολογίας που θα διεξαχθεί από 20 έως 23 Οκτωβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Τα ποσοστά της νόσου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι σταθερά, όπως είπε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επισημαίνοντας πως μία στις δέκα γυναίκες πρόκειται να προσβληθεί από τη νόσο. Ο Καρκίνος του Μαστού δεν αφορά μόνο τις γυναίκες, καθώς σε κάθε 1.000 γυναίκες νοσεί και ένας άνδρας. Αισιόδοξα παρόλα αυτά είναι τα μηνύματα από πρώιμες περιπτώσεις οι οποίες αντιμετωπίζονται περισσότερο αποτελεσματικά.

Το συνέδριο διεξάγεται τον Οκτώβρη, που έχει καθιερωθεί ως ο μήνας ευαισθητοποίησης του κοινού για τον καρκίνο του μαστού και συμπίπτει με τον εορτασμό των 40 χρόνων της Διεθνούς Εταιρείας Μαστολογίας. «Είναι σπουδαίο για την πόλη μας που η Διεθνής Εταιρεία Μαστολογίας αποφάσισε τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Συνεδρίου Μαστολογίας το 2020 στη Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο κ. Εξαδάκτυλος χαιρέτησε στη συνέχεια το ψυχικό σθένος των γυναικών που ενώ έχουν νοσήσει στο παρελθόν είναι πρόθυμες να στηρίξουν και να ευαισθητοποιήσουν άλλες γυναίκες και άνδρες. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης κα Κυριακή Δερεκενάρη μεταφέροντας το μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές. «Πάνω από 50 βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων στολίστηκαν με ροζ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να υπενθυμίζουν στις γυναίκες που κοντοστέκονται μπροστά τους να κάνουν έγκαιρα την εξέτασή τους», τόνισε η κα Δερεκενάρη.

Από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και το «Άλμα Ζωής» σκοπεύουν να καθιερώσουν μια εκδήλωση με ιδιαίτερο χαρακτήρα ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο Μαστού. Πρόκειται για το Pink Tie Gala, το «Δείπνο Ροζ Γραβάτας», που διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στις 21:00 στο Grand Hotel Palace. Ο κ. Εξαδάκτυλος κάλεσε τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να αγκαλιάσουν τη δράση και να συμμετέχουν ενεργά, έτσι ώστε μέχρι το 2020 που θα πραγματοποιηθεί το Διεθνές Συνέδριο της Μαστολογίας στη Θεσσαλονίκη, το «Δείπνο Ροζ Γραβάτας» να έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την υποστήριξη του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης.

Στις παράλληλες δράσεις του Συνεδρίου συγκαταλέγεται και η έκθεση ζωγραφικής που θα παρουσιάσει η κα Μένη Καρακίτσου. «Για μένα η έκθεση που παρουσιάζω είναι μία κατάθεση ψυχής. Απεικονίζει το μαστό και γενικότερα την ανατομία του σώματος. Για μένα αυτός ήταν ένας τρόπος να εξωραΐσω και να εξευμενίσω τους φόβους μου σε σχέση με το τι σημαίνει σώμα και τι ασθένεια. Ήταν ένας τρόπος να απομυθοποιήσω την ασθένεια…Σας προσκαλώ όλους στην έκθεση για να δείτε την ασθένεια μέσα από τη δική μου (αισιόδοξη) ματιά. Οτιδήποτε κακό έχει και μια θετική πλευρά και, θα λέγαμε, ότι συχνά η ασθένεια μάς κάνει και καλύτερους ανθρώπους» είπε η ζωγράφος.

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και θα διεξαχθεί στις 20-23 Οκτωβρίου 2016 στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη. Καλύπτοντας όλα τα επιστημονικά πεδία της Μαστολογίας το Συνέδριο φιλοδοξεί να αναδείξει τις δυνατότητες και τα επιτεύγματά της, που προκύπτουν από τη συνεργασία ιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων με κοινό στόχο την καλύτερη και πληρέστερη αντιμετώπιση των γυναικών και των λίγων ανδρών ασθενών.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS