Σημαντικές επιπλέον εξελίξεις στην αντιμετώπιση της χρόνιας ηπατίτιδας C ανακοινώθηκαν στο πλαίσιο του Αμερικάνικου Συνεδρίου για την Ηπατίτιδα (American Association for the Study of Liver Diseases).

 

Στο πλαίσιο διεξαγωγής του AASLD παρουσιάστηκαν τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της ανοιχτού τύπου μελέτης, PROVIDE, που εξέτασε την αποτελεσματικότητα της μποσεπρεβίρης σε συνδυασμό με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη και ριμπαβιρίνη σε ασθενείς που είχαν μηδενική ανταπόκριση στην προηγούμενη θεραπεία τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, το 38% (16/42) αυτών των ασθενών πέτυχε παρατεταμένη ιολογική ανταπόκριση (SVR), όταν έλαβε θεραπεία με μποσεπρεβίρη σε συνδυασμό με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη άλφα και ριμπαβιρίνη (P/R).

 «Στα ενδιάμεσα αποτελέσματα της μελέτης PROVIDE, περίπου το ένα τρίτο των ασθενών που είχαν παρουσιάσει μηδενική απόκριση σε προηγούμενη θεραπεία με πεγκυλιωμένη ιντερφερόνη άλφα και ριμπαβιρίνη και η θεραπεία τους είχε αποτύχει, ήταν σε θέση να επιτύχουν μία παρατεταμένη ιολογική απόκριση, όταν έλαβαν εκ νέου θεραπεία με μποσεπρεβίρη σε ένα συνδυαστικό θεραπευτικό σχήμα», δήλωσε στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο John M. Vierling, M.D., F.A.C.P, καθηγητής Ιατρικής και Χειρουργικής στο Κολλέγιο Ιατρικής Baylor στο Χιούστον του Τέξας, διευθυντής του Baylor Liver Health και διευθυντής Ηπατολογίας, ο οποίος παρουσίασε τα δεδομένα της μελέτης PROVIDE. «Η θεραπεία των ασθενών μηδενικής απόκρισης θεωρείται ότι είναι μεταξύ των πιο δύσκολων και έχουμε ενθαρρυνθεί από αυτά τα δεδομένα.»

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2
300x300 copy
300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr