kolympi oyroloimoxi

Από τον κ. Παναγιώτη Χριστόπουλο, MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρα - Γυναικολόγο, Ειδικό Γυναικολόγο Παίδων & Εφήβων, Διδάκτορα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Συντονιστή Παιδογυναικολόγων Ευρώπης   

Καλοκαίρι σημαίνει κολύμπι με συχνές και πολύωρες επισκέψεις στην παραλία ή στην πισίνα, φορώντας το μαγιό μας. Όμως το καλοκαίρι έχουμε δυστυχώς και αυξημένο κίνδυνο, κυρίως σε γυναίκες αλλά και άνδρες, να εμφανιστεί ουρολοίμωξη. Πρόκειται για μια λοίμωξη που εμφανίζεται όταν τα βακτήρια περνούν από την ουρήθρα και ταξιδεύουν στην ουροδόχο κύστη ή στους νεφρούς, και πολλαπλασιάζονται στο ουροποιητικό σύστημα. Η ελλιπής τήρηση των κανόνων υγιεινής, τόσο κατά την κολύμβηση όσο και στην καθημερινή υγιεινή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισής της.

Για το μπάνιο στη θάλασσα, προσπαθούμε να επισκεφτούμε καθαρές παραλίες που να μην έχουν πολύ συνωστισμό. Οι πισίνες μπορεί να γίνουν εστία αναπαραγωγής μικροβίων, εάν δεν συντηρούνται κατάλληλα, και τα επίπεδα χλωρίου είναι χαμηλά. Επίσης, ενήλικες και παιδιά επιβάλλεται να προσέχουν και να είναι καθαροί πριν χρησιμοποιήσουν την πισίνα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ουρολοίμωξη μπορεί να σχετίζεται και με το υδρομασάζ.Μειώστε τις πιθανότητες να πάθετε ουρολοίμωξη:

  1. Λαμβάνoντας καθημερινά ένα συμπλήρωμα διατροφής, όπως π.x. το DEMOcran, που υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος. Το DEMOcran χάρη στη σύνθεσή του με εκχύλισμα Cranberry (30% PAC) και προβιοτικά (2,5 δις προβιοτικά βακτήρια), βοηθάει σημαντικά στην υγεία του ουροποιητικού και του κόλπου, την εξάλειψη της ανάπτυξης των παθογόνων βακτηρίων και τη διατήρηση της υγιούς φυσιολογικής χλωρίδας του εντέρου. Το εκχύλισμα Cranberry έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ικανότητα των βακτηρίων E.coli να προσκολλώνται στο ουροποιητικό επιθήλιο, και να προκαλέσουν ουρολοιμώξεις.
  2. Αλλάζοντας το βρεγμένο μαγιό το συντομότερο δυνατό. Τα μικρόβια τείνουν να αναπτύσσονται καλύτερα σε ζεστά και υγρά μέρη. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στις ουρολοιμώξεις λόγω των σφιχτών μαγιό τους, της υγρασίας του κόλπου και της ανατομίας του ουροποιητικού συστήματος τους.
  3. Φροντίζοντας να πίνετε άφθονα υγρά για να ξεπλύνετε τα βακτήρια μέσω του ουροποιητικού συστήματος, αφού είναι δεδομένο ότι όσο περισσότερα ούρα βγάζουμε τόσο μειώνουμε τον κίνδυνο για ουρολοιμώξεις.
  4. Δίνοντας μεγάλη προσοχή στις κοινόχρηστες τουαλέτες

Αν έχετε έντονο τσούξιμο κατά τη διάρκεια της ούρησης, αίσθηση ανάγκης για συχνή ούρηση που συνοδεύεται όμως από μικρή ποσότητα ούρων, πόνο χαμηλά στην κοιλιά και σε σοβαρότερες περιπτώσεις αιμα στα ούρα και πυρετό, που είναι τα πιο συχνά συμπτώματα της ουρολοίμωξης, επικοινωνήστε άμεσα με τον ιατρό σας. Εκείνος θα σας συμβουλεύσει να κάνετε μία σειρά ειδικών εξετάσεων, ώστε να σας δώσει την κατάλληλη θεραπεία.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr