Spinal 2012 logo

Περίπου 400 Έλληνες νευροχειρουργοί και ορθοπαιδικοί χειρουργοί, φυσίατροι και φυσικοθεραπευτές, ακτινολόγοι, ιατροί άλλων ειδικοτήτων, καθώς και φοιτητές συμμετείχαν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (ΕΕΣΣ) στα Ιωάννινα και το οποίο συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της Γαλλικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης. Το συνέδριο ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και διήρκησε από τις 25 μέχρι τις 28 Οκτωβρίου 2012.

«Η συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο» όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και της ΕΣΣ, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ και νευροχειρουργός κ. Ιωάννης Μάγρας. Συμμετείχαν σε αυτό 11 προσκεκλημένοι ομιλητές εκ των οποίων οι έξι ήταν διακεκριμένοι επιστήμονες από το εξωτερικό που σπάνια ανταποκρίνονται σε παρόμοιες προσκλήσεις: ο Prof. Jean Charles Le Huec, Πρόεδρος του Eurospine – της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (SSE), ο Prof. Richard Assaker, Πρόεδρος της Γαλλικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (SFCE), ο Prof. Max Aebi, αρχισυντάκτης του European Spine Journal (ESJ), ο Prof. Charles Court από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παρισιού CHU de Bicêtre, ο Dr. Henry-François Parent από την Κλινική St. Léonard και ο Dr. Jerome Tonetti από το CHU de Grenoble.

Το Συνέδριο, φέροντας επίσης την αιγίδα του Δήμου Ιωαννίνων, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό. Κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξής του ανακοινώθηκαν από τη Διευθύντρια της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Β. Παπαδοπούλου τα πολύ σημαντικά πρόσφατα ευρήματα ανασκαφών που τοποθετούν την ιστορία της πόλης των Ιωαννίνων «από τη βυζαντινή καστροπολιτεία στην οθωμανική μεγαλούπολη».

Το Συνέδριο υποστήριξαν η Ελληνική Νευροχειρουργική Εταιρεία και η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, καθώς και ιδιωτικές εταιρείες και κέντρα αποκατάστασης. Χρυσός χορηγός του Συνεδρίου: ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΕΝΥ ΕΠΕ, Αργυρός χορηγός: MEDTRONIC. Τη συνεδριακή οργάνωση επιμελήθηκε η εταιρεία ARTION Conferences & Events.

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS