European Obesity Forum

Το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Παχυσαρκία που θα λάβει χώρα από 16 έως 18 Οκτωβρίου, στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας. Το Φόρουμ διοργανώνεται από το Διεθνές Δίκτυο EPODE, περήφανο μέλος του οποίου είναι και το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ από τον Ιανουάριο του 2012, σε συνεργασία με το Ίδρυμα PRAIS - SETS Movement. Το Διεθνές Δίκτυο EPODE (Epode International Network – EIN) είναι ένας μη κυβερνητικός οργανισμός, του οποίου ο στόχος είναι να συμβάλλει στη μείωση της επικράτησης παχυσαρκίας μέσα από βιώσιμες στρατηγικές που βασίζονται σε προγράμματα που εφαρμόζονται σε επίπεδο Δήμων.

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για την Παχυσαρκία αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για τα συγκεκριμένα προγράμματα και όσους εμπλέκονται με αυτά να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές, να προτείνουν λύσεις και να δεσμευθούν σε θέματα που αφορούν την πρόληψη της παχυσαρκίας. Περισσότερα από 10 προγράμματα από όλη την Ευρώπη και μέλη του ΕΙΝ αναμένεται να παρευρεθούν στο συνέδριο, μαζί με κορυφαίους ειδικούς από τον επιστημονικό, πολιτικό και εταιρικό κλάδο. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Φόρουμ από το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο βασίζεται στη μεθοδολογία EPODE και υλοποιείται στη χώρα μας από το Δεκέμβριο του 2008 μέχρι σήμερα.

Μερικά από τα θέματα του φόρουμ είναι η χρήση του περιβάλλοντος/πολεοδομικού σχεδιασμού στην πρόληψη της παχυσαρκίας, η βιωσιμότητα, η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στο χώρο της υγείας κ.α. Ομιλητές στο Φόρουμ θα είναι οι Eugen NICOLAESCU, Υπουργός Υγείας (Ρουμανία), Dr. Armando BARRIGUETE, Πρόεδρος του EIN (Μεξικό), Philippe ROUX, Επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας & Καταναλωτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Γαλλία) κ.α.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για την Παχυσαρκία, στη διεύθυνση: http://www.european-obesity-forum.com/

Χρυσός χορηγός του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ είναι η εταιρεία Ferrero Ελλάς.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος

www.paideiatrofi.org

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS