Παρατίθεται το κείμενο της διακήρυξης της της παράταξης "Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία".  

Συνάδελφοι,

Στο επόμενο διάστημα, οι φαρμακοποιοί όλης της χώρας θα κληθούν να αναδείξουν με την ψήφο τους τις νέες διοικήσεις των Συλλόγων τους και τους εκλέκτορες, από τους οποίους θα προκύψει η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Εδώ και καιρό, το κύριο εκλογικό κριτήριο ήταν το παραταξιακό, ως συνέχεια της κομματικής προτίμησης. Για πρώτη φορά, το κριτήριο αυτό διαφοροποιείται. Βιώσαμε εδώ και χρόνια τα αρνητικά αποτελέσματα των κομματικών παρεμβάσεων στους αγώνες μας. Είναι καιρός να αγωνιστούμε για τη δική μας μοίρα και να επιλέξουμε τους εκπροσώπους μας, όχι με βάση το πολιτικό τους χρώμα, αλλά τη διάθεσή τους για αγώνα χωρίς συμβιβασμούς για χάρη άλλων.

Η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία είναι ο ώριμος καρπός αυτής της ανάγκης. Η δημιουργία της δεν αποφασίστηκε σε πολιτικά γραφεία, αλλά προέκυψε μέσα από τις κινητοποιήσεις μας, τις απεργίες μας, τις διαδηλώσεις μας. Όσοι και όσες αποτελούμε τον αρχικό της πυρήνα, δεθήκαμε μέσα από την ανένδοτη στάση μας, όταν άλλοι παζάρευαν την υποστολή των αγώνων μας. Όλοι έχουμε τις πολιτικές μας απόψεις και σεβόμαστε το ρόλο των κομμάτων στην κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ωστόσο, στους αγώνες για τον κλάδο μας, η ταυτότητά μας γράφει μόνο «ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ».

Η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία διαφοροποιείται από όλα τα άλλα εκλογικά σχήματα ή πρόσωπα, που διεκδικούν την ψήφο των συναδέλφων, όχι τόσο στο «τι», αλλά στο «πως». Όλοι θέλουμε να υπάρχει αξιοπρεπής φαρμακευτική περίθαλψη, να μας πληρώνει εγκαίρως ο ΕΟΠΥΥ, να έχουμε βιώσιμο ποσοστό κέρδους, να αναγνωρίζεται ο ρόλος μας στη διακίνηση των φαρμάκων και λοιπών προϊόντων φαρμακείου, να ενισχυθούν οι Σύλλογοί μας, να εξασφαλιστούν ανθρώπινοι όροι λειτουργίας των φαρμακείων μας κλπ κλπ. Η διαφορά μας είναι στο πως θα επιδιώξουμε όλα αυτά.

Δύο δρόμοι υπάρχουν: ο δρόμος του ασυμβίβαστου αγώνα και ο δρόμος του παζαριού, της συναλλαγής και της κομματικής υπακοής. Στο διάστημα που πέρασε από τις προηγούμενες εκλογές, και που ταυτίστηκε με τον αρμαγεδδώνα της κρίσης, η ηγεσία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, δυστυχώς, επέλεξε το δεύτερο δρόμο. Το αποτέλεσμα το γνωρίζουμε όλοι, το βιώνουμε καθημερινά στα φαρμακεία μας. Σαν να μην έφθανε αυτό, σήμερα, ενόψει των εκλογών, αυτοί που υπονόμευαν τις κινητοποιήσεις μας και έβαζαν φρένα στους αγώνες μας, αυτοί που διασπούσαν τον κλάδο, με κόλπα όταν μπορούσαν και με ευθεία αντιπαράθεση, όταν τους τραβούσαν το αυτί οι κομματικοί τους προϊστάμενοι, οι ίδιοι αυτοί εμφανίζονται σήμερα να μιλάνε ... για ενότητα του κλάδου!

Η Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία επιδιώκει να βάλει τέρμα σε τέτοιες λογικές. Έχει αποδεδειγμένα επιλέξει να κινηθεί στο δρόμο της αρετής, στο δρόμο του ασυμβίβαστου αγώνα, για τα δίκαια αιτήματα του κλάδου μας. Σε αυτήν την επιλογή καλούμε όλους, όσοι φαρμακοποιοί συμφωνούν, να συστρατευθούν μαζί μας. Δεξιοί και αριστεροί, απογοητευμένοι ή όχι από τα πολιτικά κόμματα, όλοι έχουν θέση στον αγώνα μας, αρκεί να συμφωνούν στην ίδια αγωνιστική πλατφόρμα με εμάς. Τους καλούμε να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτιά μας σε όλη τη χώρα, να ψηφίσουν τους εκπροσώπους της Συμμαχίας στον τοπικό τους Σύλλογο ή, όπου δεν υπάρχουν, μαχητικούς και έντιμους αγωνιστές φαρμακοποιούς.

Ήρθε ή ώρα να αγωνιστούμε για μια ηγεσία που να μας αξίζει!

PSEF24 300X300 PSEF
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
IDEEAF Banner 300x300 1
Piktocare Banner 300x300
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300X300pharmacorner
300x300 VELTRAS