eleana logo e1509642795484

Ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά  με επιτυχία το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αυτοδιαχείρισης από την Ελληνική Εταιρεία Αντιρευματικού Αγώνα με την ευγενική προσφορά της εταιρείας Genesis Pharma. Φέτος, πραγματοποιήθηκαν δύο ομάδες συμμετεχόντων,  σε 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις  ανά ομάδα  24 ατόμων για το χρονικό διάστημα  Μαρτίου – Ιουνίου 2019. Η διάρκεια κάθε συνάντησης είχε οριστεί στα 90 λεπτά. Είναι δε πρώτη φορά, από το 2015, όπου κάποιοι ενδιαφερόμενοι δεν κατάφεραν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αυτοδιαχείρισης, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος και περιορισμένων θέσεων.

Κεντρικός στόχος του Προγράμματος Αυτοδιαχείρισης το οποίο ξεκίνησε η ΕΛΕΑΝΑ το 2015 αποτελεί η παροχή στα άτομα με ρευματικά νοσήματα επαρκούς πληροφόρησης ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους με μεγαλύτερη ευκολία, διατηρώντας ένα υψηλό επίπεδο διαβίωσης. 

Το πρόγραμμα δομείται και υλοποιείται με τρόπο που να προάγει την ενδυνάμωση των ατόμων με ρευματικά νοσήματα, την κατανόηση της ασθένειας που βιώνουν , την ανακάλυψης τρόπων μέσω των οποίων  ο ασθενής μπορεί να την αντιμετωπίσει , την κινητοποίηση του καθενός αλλά και την μεταξύ των ασθενών  αλληλοϋποστήριξη. Για το λόγο αυτό το πρόγραμμα συντονίζεται από άτομα με ρευματικά νοσήματα και εμπλουτίζεται με τη συνεργασία επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε σχετικές με την πάθηση υπηρεσίες.

Οι ομάδες συντονίστηκαν από δύο ψυχολόγους, εξωτερικούς συνεργάτες της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α., με την αρωγή ενός μέλους του συλλόγου.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν ήταν η επαφή με το σύστημα υγείας, η επαφή με τον Θεράποντα,  γνωρίζοντας το νόσημά μου,  η φαρμακευτική αγωγή, η  ψυχική υγεία- Υποστηρικτικό κοινωνικό  περιβάλλον,  οι υπηρεσίες πρόνοιας-ΚΕΠΑ- τα δικαιώματα ΑΜΕΑ,  η φυσιοθεραπεία, η εργοθεραπεία, η  διατροφή  και η άσκηση.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian
SIGNATURE PAD BANNER 2

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr