AYGERINOS ANTONIOS portreto

Άρθρο του Προέδρου του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιου Αυγερινού

Οι υψηλόφρονες ιδέες των Ερυθροσταυριτών οραματιστών ενέπνευσαν όλους μας, ώστε να διαφυλάξουμε την δημοκρατική λειτουργία του Ε.Ε.Σ., που μόνο αυτή εγγυάται την αξιοκρατία και την ισότητα, μέσα από αδιάβλητες αρχαιρεσίες.

Τα χιλιάδες μέλη του Ε.Ε.Σ. που συμμετείχαν μαζικά στην διαδικασία των αρχαιρεσιών, καταδίκασαν όσους αποπειράθηκαν, μέσω επαναλαμβανόμενων δικαστικών προσφυγών στο διάστημα πριν από τις αρχαιρεσίες, να τους στερήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τοποθετώντας τους εκεί που ανήκουν, στο παρελθόν. Παράλληλα στέλνουν εκκωφαντικό μήνυμα, λειτουργώντας ως θεματοφύλακες του Ε.Ε.Σ., σε όσους έχουν σκοπό να αμφισβητήσουν ξανά το δημοκρατικό τους δικαίωμα και σε όσους προτίθενται να επιδιώξουν εκ νέου, με συμφεροντολογικές επιδιώξεις, να τραυματίσουν  και να δυσφημίσουν  τον Οργανισμό.

Η άψογη και αδιάβλητη εκλογική διαδικασία καθώς και το ξεκάθαρο μήνυμα του αποτελέσματος των εκλογών που διαμόρφωσαν οι Εθελοντές και τα μέλη  του Ε.Ε.Σ., αποτρέπει την εκ νέου έγερση αμφισβητήσεων και άσκοπων δικαστικών αγώνων που  μπορεί να προκαλέσουν εκ νέου διοικητική αναστάτωση στον πολύπαθο Οργανισμό.

Η υπερηφάνια των Ερυθροσταυριτών απέπεμψε και εξοστράκισε αντιλήψεις και συμπεριφορές των μειονοτήτων που επιχειρούσαν  να ανακτήσουν κεκτημένα που νόμιζαν ότι τους ανήκουν. Ισοπέδωσε  κάθε υποψία επαναδραστηριοποίησής τους στους κόλπους του Οργανισμού, με την απόλυτη απόρριψή τους, θέτοντάς τους αντιμέτωπους με την  συνείδησή τους.

Το αποτέλεσμα των δημοκρατικών αρχαιρεσιών προσδίδει στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό  Διοικητική σταθερότητα, υπευθυνότητα και Δεοντολογική Ευθύνη ,αποκωδικοποιώντας το Θησαυροφυλάκιο του Ανθρωπισμού.

Η εκλογή μίας διοίκησης ευρύτερης αποδοχής συντελεί, ώστε ο Ερυθροσταυρικός βίος να επανεκκινήσει ομαλότερος από ποτέ. Ο Ερυθροσταυρικός κόσμος, ανακτώντας γοργά την τεράστια ορμή που τον διακρίνει, αποβλέπει στην ενότητα, στην συνοχή και στον ορθό προσανατολισμό ώστε να οδηγηθεί γοργά στο καρποφόρο δάσος των διαχρονικών ανθρωπιστικών αξιών.

Προτεραιότητα και αδιάλειπτη μέριμνα όλων μας από σήμερα είναι η συνεχής ποιοτική και καινοτόμος αναβάθμιση και αναμόρφωση του Ε.Ε.Σ. Με ερεθίσματα και ιδέες συλλογικού χαρακτήρα να διαμορφώσουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις  προοπτικές του.  Να συνυφάνουμε τις ώριμες  επιλογές και  με  ένα πλαίσιο δράσης και καινοτομίας να   οικοδομήσουμε  έναν νέο αγωγό πολιτισμού ως τον κύριο  παράγοντα εξέλιξης του Ε.Ε.Σ.

Σας προσκαλώ όλους, μαζί ενωμένοι, να συνοδοιπορήσουμε για να αποκτήσουμε επιτέλους κοινωνική και Ερυθροσταυρική ευρυθμία, να εργαστούμε για την κοινωνική ευδαιμονία, να σφυρηλατήσουμε την ομοψυχία, να νοηματοδοτήσουμε το μέλλον έτσι ώστε να κυματίζει ελεύθερα η σημαία του Ερυθρού Σταυρού και όλοι μαζί να πραγματώσουμε τις αξίες που πρεσβεύουμε.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ 

Με ερυθροσταυρικούς χαιρετισμούς,
Dr. Αντώνιος Αυγερινός
Πρόεδρος Κ.Δ.Σ/Ε.Ε.Σ
300x300 XRHMATOOIKONOMIKA 23
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300
300x300 copy
300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS