Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την αρμόδια Αρχή του Βελγίου, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: "Stimulust" και "Original Extreme". Τα συγκεκριμένα προϊόντα, που προωθoύνται για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο Βέλγιο. Ωστόσο, δεδομένου ότι παρουσιάζονται και πωλούνται μέσω διάφορων ιστοσελίδων, καθίσταται πιθανή η διάθεσή τους και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, τα συγκεκριμένα προϊόντα περιέχουν τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, χωρίς αυτή να αναγράφεται στην επισήμανση.

Η σιλδεναφίλη περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα με ένδειξη τη στυτική δυσλειτουργία και η χρήση της συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Κατά συνέπεια, η χρήση των ανωτέρω μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα συγκεκριμένα προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες και αναξιόπιστες πηγές, όπως το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

300x300 HP24 web banner
300X300 ARISTEIA 24
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
Piktocare Banner 300x300

Flash not installed.

300X300pharmacorner

Web Banner χάρτης Pharmacorner.gr