exypna rologia DSCF9339

Ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΔΑΕΜ ΑΕ, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρουσίασαν το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα», στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «Ανδρέας Γιαννόπουλος», τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, δήλωσε: «Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να υποστηριχθούν οι ευάλωτοι συμπολίτες μας, οι γιαγιάδες και οι παππούδες που μένουν μόνοι τους και χρειάζονται τη βοήθειά μας. Το πρόγραμμα “Γερνάω έξυπνα” έχει μία βαρύνουσα κοινωνική διάσταση. Δέσμευσή μας είναι ότι κανείς δεν θα βρίσκεται μόνος του σε μια δύσκολη στιγμή. 70 ευάλωτοι συμπολίτες μας θα αποκτήσουν έναν έξυπνο βοηθό στο χέρι τους, έναν καθημερινό σύμμαχο, έναν φύλακα άγγελο που θα τους προστατεύει 24 ώρες το 24ωρο και θα ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο τις υπηρεσίες του “Βοήθεια Στο Σπίτι” και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», για την κατάσταση της υγείας τους. Ήδη σήμερα, παραδώσαμε τα 2 πρώτα “έξυπνα” ρολόγια σε δημότες της Αθήνας. Θα συνεχίσουμε με σκοπό να κάνουμε την καθημερινότητά τους καλύτερη και πιο ασφαλή».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, τόνισε:«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα υποδεχόμαστε στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο του Οργανισμού μας τον Δήμαρχο Αθηναίων και τους συνεργάτες του, με αφορμή την παρουσίαση της νέας υπηρεσίας Emurgence “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ” του Δήμου στην οποία ζητήθηκε η σύμπραξή μας λόγω της τεχνογνωσίας που διαθέτουμε αλλά και των υπερσύγχρονων τεχνολογικών μας μέσων, όλα αποτέλεσμα της προσφοράς των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας της χώρας μας.

Η νέα αυτή υπηρεσία, που τεχνολογικά αναπτύχθηκε από την εταιρεία EMVELIA και στη χώρα μας πλέον είναι διαθέσιμη από την εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, μία εταιρεία από τους πολυτιμότερους και σταθερούς υποστηρικτές και χορηγούς μας, δίνει τη δυνατότητα με τα “έξυπνα ρολόγια” να έχουμε live εικόνα της κατάστασης που βρίσκεται ο κάθε συνάνθρωπός μας που το φοράει, καταγράφοντας βιομετρικά δεδομένα (πίεση, παλμούς κ.λπ.), ανιχνεύοντας πτώση και παράλληλα παρέχοντας τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας μαζί του με φωνή.

“Το Χαμόγελο του Παιδιού”, που διαχρονικά στηρίζει τους θεσμούς και σταθερά επιδιώκει στενή συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση πανελλαδικά, φυσικά και συμπράττει στο νέο αυτό εγχείρημα, θέτοντας τα μέσα και τους ανθρώπους του στο πιλοτικό αυτό Πρόγραμμα του Δήμου, που όπως και ο Δήμαρχος τόνισε, απευθύνεται σε δημότες οι οποίοι ήδη συμμετέχουν στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Είμαστε σίγουροι ότι η νέα  υπηρεσία Emurgence “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, πραγματικά θα βοηθήσει όλους όσοι έχουν ανάγκη και θεωρούμε δεδομένο ότι θα επεκταθεί η χρήση της τόσο στον Δήμο Αθηναίων όσο και πανελλαδικά. “Το Χαμόγελο του Παιδιού” που λειτουργεί δωρεάν, πανελλαδικά, καθημερινά, όλο το 24ωρο, με τα διασυνδεδεμένα τηλεφωνικά του Κέντρα, με τους διασώστες του, με το εξειδικευμένο επιστημονικό και επιχειρησιακό προσωπικό του είναι στη διάθεση του Δήμου Αθηναίων ώστε να συμβάλει ουσιαστικά και σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συνεργασίας, που άμεσα θα οριστικοποιηθεί.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την εταιρεία ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, που μας διάθεσε μία ακόμα φορά απολύτως δωρεάν, «έξυπνα ρολόγια» ώστε να αξιοποιηθούν στις υπηρεσίες που ήδη παρέχουμε πανελλαδικά, δωρεάν σε παιδιά και ενήλικες οι οποίοι έχουν αυξημένο κίνδυνο εξαφάνισης λόγω αυτισμού, ψυχιατρικών θεμάτων, προβλημάτων υγείας κ.λπ.»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΑΕΜ, Λάζαρος Καραούλης, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος είπε«Βάζουμε στον πυρήνα του Δήμου Αθηναίων την τεχνολογία. Με τα έξυπνα ρολόγια υποστηρίζουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που σχεδιάσαμε αυτό το πρόγραμμα για να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην καλυτέρευση της ζωής τους, εκσυγχρονίζοντας τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες μας».

Από την πλευρά του, ο Νάσος Παπαποστόλου, διευθυντής της Papapostolou Healthcare Technologies, ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων που πίστεψε και στήριξε αυτό το πρωτοποριακό έργο ενώ παράλληλα ο Λορέντζος Καμπάνης, ιδρυτής και CEO της Εmvelia Technologies παρουσίασε σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του έξυπνου ρολογιού.

Την ίδια ημέρα, προηγήθηκε η παράδοση των δύο πρώτων «έξυπνων» ρολογιών από τον κ. Δούκα, σε ευάλωτους συμπολίτες μας τρίτης ηλικίας στο Μεταξουργείο και στο Κολωνάκι.

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Γερνάω έξυπνα»: Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τη ΔΑΕΜ και περιλαμβάνει τη δωρεά 70 έξυπνων ρολογιών, 10 για κάθε δημοτικό διαμέρισμα, σε ωφελούμενους του «Βοήθεια Στο Σπίτι». Τα βιομετρικά ρολόγια παρέχουν ποικίλες λειτουργίες, όπως η καταγραφή του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής και της πίεσης του χρήστη ανά πάσα στιγμή.

Σε περίπτωση κινδύνου, ο πολίτης μπορεί να ζητήσει βοήθειακρατώντας πατημένο για 5 δευτερόλεπτα το κουμπί «SOS» που βρίσκεται στο πλάι της συσκευής. Άμεσα, θα στέλνεται σήμα προς τα τηλεφωνικά κέντρα των προγραμμάτων «Βοήθεια Στο Σπίτι» και «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που λειτουργούν 24 ώρες το 24ωρο.

Επιπλέον, έχει προβλεφθεί η αυτονομία του ρολογιού, και αν εντοπιστεί κάποια δυσλειτουργία, ή πτώση, ή απώλεια αισθήσεων κ.ά, θα πραγματοποιείται κλήση προς τον πολίτη που το φοράει από το κέντρο παρακολούθησης. Αν δεν ανταποκριθεί στην κλήση, θα ειδοποιούνται άμεσα το ΕΚΑΒ και η Ελληνική Αστυνομία. Είναι δε καταχωρημένος στην πλατφόρμα και ο ιατρικός τους φάκελος, ώστε ο ιατρός που θα αναλάβει το περιστατικό να έχει άμεση πρόσβαση στο ιστορικό και τα φάρμακα του ασθενούς. Τέλος, το gps καταγράφει και την ακριβή τοποθεσία του ατόμου, για να μπορεί να εντοπιστεί σε περίπτωση που έχει αποπροσανατολιστεί ή χαθεί.

Το καινοτόμο πρόγραμμα είναι καρπός της συνεργασίας του Δήμου Αθηναίων με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη ΔΑΕΜ, ενώ τα έξυπνα ρολόγια και η πλατφόρμα κατασκευάστηκαν από την Εmvelia Technologies και την Papapostolou Healthcare Technologies.

OSFE 2024 300x300
pesffa24
Nuro 400LC Banner MAR2023 copy
vian

Flash not installed.

300x300 DATABOXAD
300x300 VELTRAS